Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Meksika’da toplu mezar: 50'den fazla ceset var

Meksika’da toplu mezar: 50'den fazla ceset var

Meksika’da “Arayan Anneler” adlı sivil topluluk bir arazide 50’den fazla kişiye ait ceset kalıntılarının bulunduğu toplu mezarı ortaya çıkardı. Kurbanların karteller tarafından öldürüldüğü belirtildi.

Kaydet
a- | +A

Meksika’nın Sonora eyaletinde yer alan Santa Ana şehrinde, kaybolan çocuklarını arayan annelerden oluşan Arayan Anneler (Madres Buscadoras) adlı sivil topluluk bir arsada 50’den fazla ceset kalıntısı bulanan toplu mezarı ortaya çıkardı.

ÇOĞU YAKILMIŞ

Topluluğun yetkilisi Cecilia Patricia Flores yaptığı açıklamada, isimsiz bir çağrıyla kartellerin ceset yaktığı bir arazinin varlığı hakkında bilgi aldıktan sonra harekete geçtiklerini belirterek, kendilerine tarif edilen araziye ulaştıklarında 50’den fazla ceset kalıntısı bulduklarını aktardı. Flores, cesetlerin birçoğunun yakılmış bazılarının ise torbalara konularak atılmış olduklarını ifade ederek, kayıp yakınlarının bu cesetleri teşhis etmesini umduğunu belirtti.

Flores ayrıca, araziyi aramaya giderken yol üzerinde tehdit edildiklerini, yola birilerinin çivi döktüğünü ve bu nedenle araçlarının lastiklerinin patladığını aktararak, güvenlik güçleri ile birlikte farklı yollardan giderek araziye ulaştıklarını açıkladı. Sonora Eyaleti Başsavcılığı ise cesetlerin sayımı ve kimlik tespiti yapılması amacıyla bölgede inceleme başlatıldığını bildirdi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.