Meksikalı 'Mariachiler'den İstiklal Marşı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yunus Emre Enstitüsü, Türk ve Meksikalı gazetecileri Mexico City'de bir araya getirdi. İki toplumun birbirlerine yakınlaşması için medyaya düşen görevlerin ele alındığı etkinlik, Meksikalı Mariachiler'in konseri ile sona erdi. İstiklal Marşı ve Türk şarkılarını seslendiren grup büyük alkış topladı.

FATİH SELEK - MEXİCO CİTY

Türk ve Meksikalı gazeteciler, Yunus Emre Enstitüsü (YEE)'nün düzenlediği "Medya Buluşmaları"nda bir araya geldi. Meksika'nın başkenti Mexico City'de yapılan etkinlikte, iki toplumun birbirlerine yakınlaşması için medyaya düşen görev ele alındı. Meksikalı gazeteciler, Türk dizilerini beğenerek izlediklerini söyledi. 

YEE Meksika Koordinatörü Salih Gültekin, Meksika'da YEE'yi 2021'de kurduklarını ve Türk kültürünü tanıtmak için çalıştıklarını söyledi. Programa ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirten Gültekin, "Meksikalılardan Türkçe kurslarına büyük ilgi var. Dizilerimizi takip ediyorlar. Kültürümüzü kendilerine yakın buluyorlar. Halen 67 öğrencimiz var. Sadece Türkçe kurdu değil müzik, gastronomi, okçuluk, el sanatları,  tarih ve kültür konferansları gibi pek çok faaliyetimiz bulunyor" dedi.

YEE Kültürel Diplomasi Akademisi Koordinatörü Dr. Melih Barut da  "Toplumlar medya aracılığıyla birbirini daha iyi tanıyacak ve anlayacak. Meksika ve Türkiye toplumlarının birbirlerini tanımaları, birbirlerini anlamaları için ne yapabiliriz, bunu arıyoruz ve sizlerle başaracağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Meksikalı 'Mariachiler'den İstiklal Marşı - 1. Resim

Radyo Canon programcısı Federico La Mont, Meksika'da 120 bin gazeteci olduğunu belirtti, ülkesinde bir Türk kültür merkezi kurulmasını istedi. 

Milenio Gazetesi Yayın Yönetmeni Adriana Jimenez "Meksika zengin bir ülke. Son zamanlarda Türk dizileri revaçta. Türk oyuncular, Meksikalı oyunculardan daha çok seviliyor" ifadesini kullandı. 

Meksika'nın El Heraldo de gazetesi köşe yazarı Guadalupe Gonzales Chavez, "Dizilerde Türkiye zirvede. Meksika bu konuda geri kaldı. Bunun için ortak bir noktada buluşmalı. Tiyatro, sinema ve belgesellerde ortak yapımlara imza atmalıyız" dedi.

Daha önce Türkiye'ye geldiğini anlatan Meksikalı gazeteci Jeziret Gallardo da şunları söyledi:

"Yunus Emre Enstitüsü'nde ney kursu alıyorum. Türkçe de öğrenmek istiyorum. İstanbul, Kapadokya, İzmir ve Bursa'yı gördüm. Türkiye çok güzel. Ülkeniz düşündüğünüzden çok farklı. Diziler bizi yakınlaştırdı."

Toplantı sonrasında Meksikalı ve Türk gazeteciler arasında iletişimin devamı için iletişim ağı kurulurken, Meksika'daki YEE'de Meksikalı gazetecilere Türkçe kursu verilmesi kararlaştırıldı.

Programın bitiminde Yunus Emre Enstitüsü'nde konuk gazeteciler icin yemekli konser verildi.

Meksikalı Mariachilerden İstiklal Marşı - 1. Resim

Meksikalı Mariachi grubu İstiklal Marşını ve Türk pop müziği eserlerini seslendirdi. Konser büyük beğeni topladı. Etkinlikte Meksikalı gazetecilere Türk mutfağının eşsiz lezzetleri tattırıldı.

Meksikalı Mariachilerden İstiklal Marşı - 2. Resim

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...