Meksika, 5,9 büyüklüğünde depremle sallandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Meksika, 5,9 büyüklüğünde depremle sallandı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Meksika'nın güneyinde 5,9 büyüklüğünde sarsıcı bir deprem meydana geldi. Kuzey Amerika ülkesinde yaşanan depremin yaklaşık olarak 108 kilometre derinlikte oluştuğu açıklandı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), Meksika'da meydana gelen depremin merkez üssünün Oaxaca eyaletine bağlı Cuauhtemoc bölgesi yakınları olduğunu bildirdi. Yaklaşık 108 kilometre derinlikte meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

Öte yandan, eyaletin başkenti Oaxaca de Juarez'de deprem güçlü şekilde hissedildi. Deprem sırasında amfi tiyatroda performans gösteren bir grup sahneden indirildi.

HALKA 'SAKİN OLUN' ÇAĞRISI 

Oaxaca Valisi Salomon Jara Cruz, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, halka sakin kalmaları çağrısında bulunarak, yetkililerin eyalet genelinde depremin etkilerini kontrol ettiğini bildirdi.

https://twitter.com/salomonj/status/1710526392167805253

Depremin başkent Meksiko'nun bir kısmında sismik alarmları tetiklediği, bunun sonucunda bazı kent sakinlerinin sokaklara çıktığını ancak çoğu bölgede sarsıntı hissedilmediği belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...