Mercedes'ten hem Gazze'ye hem de İsrail'e maddi yardım

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Mercedes'ten hem Gazze'ye hem de İsrail'e maddi yardım

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Alman otomobil devi Mercedes-Benz, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken bölgeye insani yardım yaptığını açıkladı. Otomobil üreticisi, hem İsrail'e hem de Gazze'ye maddi bağışta bulundu.

Ortadoğu’daki sivillerin akıbetinden endişe duyan Mercedes-Benz, bölgeye yönelik yaptığı insani yardımları artırıyor. Mercedes-Benz Ekim ayında hem Gazze hem de İsrail’de sivillere destek olmak amacıyla Alman Kızılhaçı ve İsrail gönüllü yardım ekibi United Hatzalah’a 1 milyon euro bağışlamıştı.

Mercedes-Benz Yönetim Kurulu geçtiğimiz hafta ilk destek paketine ek olarak Gazze’ye 1 milyon euro daha insani yardım yapma kararı aldı. 1 milyon euroluk ek yardım, halen bölgede Filistinli sivillere yönelik insani yardım faaliyetlerini organize etmekte olan Alman Kızıl Haçı’nın kardeş kuruluşları Filistin Kızılayı (PRCS) ve Mısır Kızılayı (ERCS) ile birlikte bölgeye ulaştırılacak.

Bu noktada, United Hatzalah'ın İsrail'de gönüllü kişilerce acil tıbbi hizmet sunan bir kuruluş olduğunu belirtelim. 

MERCEDES CEO'SUNDAN AÇIKLAMA 

LinkedIn üzerinden konuya ilişkin açıklama yapan Mercedes-Benz CEO'su Ola Kaellenius, "İsrail'e yönelik terör saldırılarından bu yana dünya çapında yayınlanan haber ve görüntüler beni derinden sarsıyor. Orta Doğu'da barışa olası yansımaları konusunda son derece endişeliyim. Bölgede meslektaşlarım, uzun süredir tanıdıklarım ve iyi dostlarım var. Şiddete maruz kalan ve sevdiklerini kaybetmenin yasını tutan herkese en kalbi şefkatimi iletiyorum.

Düşüncelerim ayrıca çok sayıda yaralı, kaçırılanlar ve aileleriyle birlikte. Son günlerde çeşitli kurum ve kuruluşlarla temasa geçtik çünkü sahadaki acıların en azından bir nebze de olsa hafifletilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Mercedes-Benz, kurtarma araçlarının satın alınmasına yönelik yardım kuruluşları United Hatzalah'ın yanı sıra kardeş kuruluşlarla birlikte bölgedeki insani yardımları koordine eden Alman Kızıl Haçı'na toplam bir milyon euro bağışta bulunuyor. Tel Aviv'deki Ar-Ge tesisimizin ekibiyle elbette sürekli iletişim halindeyiz ve onların güvenliği en büyük önceliğimiz."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ibrahim2715 Kasım 2023 04:07

Sabah ilk iş mercedesimi satıyorum. Elimden ne geliyorsa yapacağım. Bundan sonra her türlü mücadele şart. Savaş kuralı çiğneyene gülücük atacak halimiz yok..

Sonraki Haber Yükleniyor...