Miçotakis’ten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ restine tek kelimelik cevap

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Miçotakis’ten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ restine tek kelimelik cevap

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim tırmanıyor. Türk jetlerine radar kilidi takan Yunanistan, geçtiğimiz gün ise Ege’de uluslararası bir ticari gemiye taciz ateşi açtı. Ankara ve Atina’dan tansiyonu yükseltecek açıklamalar peş peşe gelirken Miçoktakis tonunu yükseltti. Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “İzmir'i unutma, bir gece ansızın gelebiliriz” restine tek kelimeyle cevap verdi.

Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim had safhada. NATO görevindeki Türk jetlerine radar kilidi takan Yunanistan, bölgede gerilimi tırmandırmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz” şeklinde konuştu. Erdoğan’ın sert açıklamalarına tepki gösteren Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, mesaj gönderdi.

MİÇOTAKİS’TEN TEK KELİMELİK CEVAP

Miçotakis, Erdoğan'ın Yunanistan'ı hedef alan 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ile başlayan sözlerine de değinirken, tek kelime ile 'hayır Sayın Erdoğan' dedi. Öte yandan, Bozcaada açıklarında dün yaşanan kriz de Yunan basınında gündem oldu. Ülkenin en çok okunan gazetelerinden Ta Nea, haberi manşetlere taşırken, diplomatik kaynakların, iki ülke arasında tansiyonu yükseltecek ve hatta çatışmaya sokabilecek gelişmelerin "Ege'de balıkçıların veya göçmenlerin karıştığı bir kazayla başlayabileceğine dikkat çektiğini" vurguladı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...