Milyonlarca insan için şok! Hırsızlıklar arttı, insani yardımlar askıya alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Milyonlarca insan için şok! Hırsızlıklar arttı, insani yardımlar askıya alındı

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Etiyopya'nın Tigray bölgesine yaptıkları gıda yardımlarını durdurduğunu açıkladı. Yardımların durdurulmasına yönelik yaptıkları açıklama ise "pes" dedirtti. Çaresiz kalan yine bölge insanı oldu.

Kasım 2020'de Etiyopya federal hükümeti ile Tigray güçleri arasında patlak veren iki yıllık savaş on binlerce insanı öldürürken, yüz binlerce kişi için kıtlık benzeri koşullar ortaya çıkardı ve milyonları yerinden yurdundan etti.

Hükümet ve Tigray güçleri, Kasım ayında düşmanlıkları sona erdirme konusunda anlaşarak, bölgeye ek yardımın ulaşmasını ve bazı hizmetlerin eski haline getirilmesini sağladı.

GIDA YARDIMLARI ASKIYA ALINDI

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Etiyopya'nın savaşın harap ettiği Tigray bölgesinde, "önemli miktarda yardımın başka yöne yönlendirildiğine" dair haberlere cevap olarak gıda dağıtımını durdurdu.

Duyuru, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı tarafından Tigray'de milyonlarcası ciddi şekilde yardıma muhtaç olan insanlara yönelik gıdaların başka yöne yönlendirilip satıldığını tespit ettiğini söyleyen benzer bir duyurunun ardından geldi.

Milyonlarca insan için şok! Hırsızlıklar arttı, insani yardımlar askıya alındı

BÖLGE İNSANININ YAŞAM KOŞULLARI AĞIRLAŞTI

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre, hiçbir kuruluş raporların kaynağına ilişkin ayrıntı vermedi ve WFP, yönlendirmelerden kimin sorumlu olduğunu veya bunların ne zaman gerçekleştiğini söylemedi.

Tigray geçici bölgesel hükümetinin başkanı Getachew Reda, yaptığı açıklamada, insani yardım kuruluşlarını yardımı askıya almayı yeniden düşünmeye çağırdı ve alınan kararların "ciddi zorluklarla karşı karşıya olan insanlara zarar vereceğini" söyledi.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...