Moskova Nehri gemi trafiğine kapatıldı, Belediye Başkanı'ndan çağrı geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Moskova Nehri gemi trafiğine kapatıldı, Belediye Başkanı'ndan çağrı geldi

DÜNYA Haberleri

Wagner paralı asker grubunun konvoylarını gönderdiği Moskova'da önlemler alınmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde toplu etkinliklerin iptal edilmesinin ardından bu kez Moskova Nehri'nin gemi trafiğine kapatıldı. Moskova Belediye Başkanı Sobyanin, Moskova'nın karayolu trafiği üzerindeki kısıtlamalarla ilgili söylentileri yalanladı ve bir çağrı yaptı.

Rusya'da Wagner krizi devam ediyor. Rostov'u kuşatan ardından Putin'in teslim olma çağrısına aldırış etmeyen Prigojin liderliğindeki paramiliter grup Wagner, Moskova'ya doğru hareket ediyor.  Gelişmeler merakla takip edilirken Moskova Nehri'nin gemi trafiğine kapatıldığı açıklandı.

MOSKOVA BELEDİYE BAŞKANI'NDAN ÇAĞRI

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, resmi Telegram hesabında yaptığı açıklamada Moskova'nın gelen ve giden karayolu trafiği üzerindeki kısıtlamalarla ilgili söylentileri yalanlarken Moskovalıları ve şehrin misafirlerini sakin olmaya çağırdı.

Rusya Devlet Ajansı'nın (TASS) haberine göre; Sobyanin, "Şehre giden ve gelen yollarda trafik kısıtlamalarına dair birçok rapor var. Bunun gerçekle hiçbir ilgisi yok. Daha sıkı güvenlik nedeniyle trafik sıkışıklığı olabilir. Giriş ve çıkışlarda herhangi bir kısıtlama yok." dedi.

MOSKOVALILARI SAKİN OLMAYA ÇAĞIRDI

Moskovalılardan yalnızca resmi kaynaklara güvenmelerini istedi.

Sobyanin, "Sizi sakin olmaya davet ediyorum. Cumhurbaşkanı'nın konuşmasında vurguladığı gibi, bugünkü gücümüz birlik ve toplumun sağlamlaşmasındadır" dedi.

ŞEHİRDE TERÖRLE MÜCADELE ÖNLEMLERİ ALINDI

Cumartesi erken saatlerinde Moskova Valisi Andrey Vorobyov ise şehirde terörle mücadele önlemlerinin alındığını ve yolların ek kontorlünün getirildiğini belirtmişti. Ulaştırma Bakanlığı, Moskova'dan güneydeki noktalara giden bölgeler arası otobüslerin ertelenebileceğini veya iptal edilebileceğini söyledi.

TOPLU ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ

Moskova'da daha önceki duyurularda toplu etkinliklerin iptal edildiği söylenmişti. Ancak Sobyanin, tüm şehir hizmetlerinin her zamanki gibi çalışmaya devam ettiğini ve şehirdeki hareketin engellenmediğini belirtti.

MOSKOVA NEHRİ GEMİ TRAFİĞİNİ KAPATILDI

Moskova Ulaştırma Bakanlığı cumartesi günü yaptığı açıklamada, Moskova Nehri'nin geçici olarak gemi trafiğine kapatıldığını söyledi.

Açıklamada, "Moskova Kanalı federal teşkilatına göre, Moskova Nehri geçici olarak trafiğe kapatıldı. İskelelerin işletimi de sınırlandırıldı" dendi.

Kaynak: TASS

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...