Moskova’da dörtlü zirve bugün: Gündem Suriye ile normalleşme

- Güncelleme:
Moskova’da dörtlü zirve bugün: Gündem Suriye ile normalleşme

Dünya Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, bugün Moskova’daki Suriye konulu toplantıya katılacak.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Moskova’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek buluşma için dün akşam saatlerinde Rusya’ya giden Çavuşoğlu, bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat ile bir çalışma toplantısı gerçekleştirecek.

2’li ve 4’lü görüşmelerin yapılacağı çalışma ziyaretinde, gündem Şam yönetimi ile ilişkilerin normalleşme süreci olacak. Mevkidaşlarına, Suriye’nin sınırlarını, toprak bütünlüğünü ve egemenliğini en çok Türkiye’nin desteklediği mesajını verecek olan Çavuşoğlu, bölgedeki terörle birlikte mücadele edilmesinin önemine değinecek. Diplomatik kaynaklar, Ankara’nın, Şam yönetimi ile ilişkilerde siyasi sürecin canlanmasını istediğine dikkat çekerek, Suriye’nin bölgede bulunan Türk askerinin çekilmesine yönelik görüşünde ısrarcı olduğuna işaret ediyor.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...