Mossad, Filistin için BM’ye bağışı kesmeyeceğini ilan eden İspanya’yı twitterdan tehdit etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mossad, Filistin için BM’ye bağışı kesmeyeceğini ilan eden İspanya’yı twitterdan tehdit etti

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail, BM Filistin Yardım Kuruluşu (UNRWA) çalışanlarının 7 Ekim olaylarına karıştığını iddiası etmiş, 11 ülke de yardımı durdurma kararı almıştı. Hamas karara “İsrail’e boyun eğmeyin” diyerek tepki gösterirken İrlanda, Norveç ve İspanya ise UNRWA’ya desteği sürdüreceğini duyurmuştu. 'Batı'yı ikiye bölen UNRWA kararı sonrası İsrail istihbaratı Mossad'dan tehdit gibi bir uyarı geldi.

İsrail, Gazze'de yardım faaliyeti yürüten UNRWA çalışanlarının “7 Ekim” saldırılarına karıştığını iddia etmiş bunun üzerine de ABD, Avustralya, Kanada, Almanya, İngiltere, İsviçre, İtalya, Hollanda, Finlandiya, Fransa ve Estonya yardımları durduracaklarını açıklamıştı.

3 ÜLKE İSRAİL'İN İDDİALARINI DELDİ

Topyekün İsrail ablukasındaki 2 milyon Gazzeli hayatta kalma mücadelesi verirken, İrlanda, Norveç ve İspanya iddialara rağmen UNRWA'ya finansal desteğini süreceğini bildirdi.

Savaşın başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana 100’den fazla UNRWA çalışanının öldürüldüğüne dikkat çeken İrlanda Başbakan Yardımcısı Micheal Martin, “İrlanda’nın UNRWA’nın hayati önem taşıyan Gazze çalışmalarına yönelik finansmanı askıya alma gibi bir planı yok” dedi.

“FİLİSTİN'İN DESTEĞE HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACI VAR”

Norveç’in kurduğu Filistin Yönetimi temsilciliği tarafından yapılan açıklamada ise, “Gazze’deki durum felaket ve UNRWA oradaki en önemli insani yardım kuruluşu. Norveç olarak UNRWA aracılığıyla Filistin halkına verdiğimiz desteği sürdürüyoruz. Filistin için uluslararası desteğe şimdi her zamankinden daha fazla ihtiyacı var” ifadeleri yer aldı.

İSPANYA'NIN UNRWA İLE İLİŞKİSİ DEĞİŞMEYECEK

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares de UNRWA'ya sağlanan finansal desteğin eğişmeyeceğini açıkladı.

Albares, İspanya Meclisi Dışişleri Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, "BM'nin bu Ajans'ında (UNRWA) 3 bine yakın çalışan var ve soruşturmaya dahil olanların sayısı 10 kadar. Bu soruşturmayı çok yakından takip edeceğiz ancak İspanya'nın UNRWA ile ilişkisini değiştirmeyeceğiz." dedi.

Öte yandan, UNRWA İspanya Heyeti Başkanı Raquel Marti de İspanya devlet televizyonu RTVE'ye verdiği demeçte, "Uluslararası Adalet Divanının soykırımı önlemek için yardımın ulaşmasını talep ettiği bir silahlı çatışmada UNRWA'ya yapılan yardımın kesilmesi kesinlikle sorumsuzluktur ve Filistin halkını açlıktan ölmeye mahkum eden feci bir tutumdur." şeklinde konuştu.

İSPANYA'YA ÜSTÜ KAPALI TEHDİT

İspanya'dan gelen bu açıklamaların ardından İsrail İsthibarat Servisi Mossad'tan da dikkat çeken bir mesaj geldi. Mossad X hesabından yaptığı paylaşımda İspanya'yı hedef alarak "İspanya'ya bir ziyaret mi planlıyorsunuz? Paranızın nereye gideceğini bilin." ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...