Musk bu kez Kanada'yla arayı açtı! Trudeau'nun kararına sert tepki: Utanç verici

Düzenleyen: / Kaynak: NDTV, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Musk bu kez Kanada'yla arayı açtı! Trudeau'nun kararına sert tepki: Utanç verici

DÜNYA Haberleri  / NDTV, Anadolu Ajansı

Eski adıyla Twitter olan X'in sahibi Elon Musk, Kanada Başbakanı Trudeau'nun sosyal medya platformlarıyla ilgili aldığı kararı sert bir şekilde eleştirdi. Musk, 'utanç verici' sözleriyle başbakana tepki gösterdi.

X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk, Kanada'da sosyal medya ve podcast hizmeti sunan servislerin devlete kayıt yaptırmasıyla ilgili düzenlemeye ilişkin, Başbakan Justin Trudeau'nun "ifade özgürlüğünü bastırmaya çalıştığını" savundu.

Kanada Hükümeti, 29 Eylül'de, ülkede yayın hizmeti verenlerin, Radyo-Televizyon ve Telekomünikasyon Komisyonuna (CRTC) kayıt yaptırmasını gerektiren düzenlemeye ilişkin yazılı açıklama yayımlamıştı.

Açıklamada, sosyal medya ve podcast hizmeti sunan çevrim içi servislerin CRTC'ye kayıt yaptırması gerektiği belirtilmiş, sadece video oyunu ve sesli kitap hizmeti sunanların ise kayıt yaptırma zorunluluğu olmadığı bildirilmişti.

MUSK'TAN 'UTANÇ VERİCİ' ÇIKIŞI

Elon Musk, karara yorum yapan gazeteci ve yazar Glenn Greenwald'ın gönderisine yanıt verdi.

Glenn Greenwald, X'te (eski adıyla Twitter) şunları paylaştı:

Dünyanın en baskıcı çevrimiçi sansür planlarından biriyle donanmış olan Kanada hükümeti, "podcast sunan tüm çevrimiçi yayın hizmetlerinin" düzenleyici kontrollere izin vermek için resmi olarak hükümete kaydolması gerektiğini duyurdu.

Buna yanıt veren Elon Musk, "Trudeau Kanada'da ifade özgürlüğünü ezmeye çalışıyor. Utanç verici" dedi.

Bu, Trudeau hükümetinin ifade özgürlüğüne karşı hareket etmekle suçlandığı ilk olay değil.

Şubat 2022'de Bay Trudeau, ülke tarihinde ilk kez, hükümetine o dönemde aşı talimatlarına karşı çıkan protestolara yanıt vermek için daha fazla yetki sağlamak amacıyla acil durum yetkilerini kullandı.

İDDİALARI ‘SAÇMA’ BULARAK REDDETMİŞTİ

Kanada Başbakanı, terörist Hardeep Singh Nijjar'ın öldürülmesinde Hindistan'ın rolünü iddia ettikten sonra kargaşaya yol açmıştı.

Ancak Hindistan iddiaları 'saçma' ve 'motivasyonlu' olarak nitelendirerek açıkça reddetti.

Kanada'nın henüz Hardeep Singh Nijjar'ın öldürülmesiyle ilgili iddiayı destekleyecek herhangi bir kamuya açık kanıt sunmaması dikkat çekti.

Hindistan, Kanada Başbakanı Trudeau'nun cinayette Hindistan'ın parmağı olduğuna dair iddialarının ardından Kanada'daki vize hizmetlerini askıya aldı.

Gergin ilişkilerin ortasında Hindistan, vatandaşlarına ve Kanada'ya seyahat edenlere, ülkede "artan Hindistan karşıtı faaliyetler ve siyasi olarak göz yumulan nefret suçları ve cezai şiddet karşısında son derece dikkatli olmaları" yönünde bir tavsiye yayınladı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: NDTV, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...