Myanmar ve Bangladeş’i kasırga vurdu: Binlerce insan perişan oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Mocha Kasırgası’nın şiddetli yağış ve sele neden olduğu Asya ülkeleri Myanmar ve Bangladeş’te hayat felç oldu. Binlerce insanın etkilendiği ve yerinden yurdundan olduğu kasırga felaketi ölüme de yol açtı. Yetkililer insanları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Myanmar ve Bangladeş’in kıyı kesimlerinde Mocha Kasırgası etkili oldu.

Mocha Kasırgası bölgede şiddetli yağış ve sele neden oldu.

Kasırga öncesi en az 100 bin kişinin güvenli bölgelere taşındığı Myanmar’ın Arakan eyaletinde 14 yaşındaki bir çocuk üzerine ağaç devrilmesi sonucu öldü.

İhlas Haber Ajansı, bölgede elektrik ve internet bağlantılarının kesintiye uğradığını, dalgaların sular altında kalan sokaklara enkaz taşıdığını ve suların hızla yükseldiğini bildirdi.

Arakan ve kuzeybatıda yaklaşık 6 milyon insanın insani yardıma ihtiyacı olduğu ve 1,2 milyon kişinin yerinden edildi bilgisi paylaşıldı.

ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR NEDENİYLE HEYELAN UYARISI YAPILDI

Afet Yardım yetkilisi Mijanur Rahman’ın “Bangladeş’te yaklaşık 300 bin kişinin güvenli bölgelere tahliyesinin gerçekleştirdik” sözleri aktarıldı.

Yardım görevlileri, kasırga nedeniyle sahil kasabası Cox's Bazar'daki kamplarda yaşayan aralarında yarım milyon çocuğun olduğu 1 milyondan fazla Rohingya mültecisinin maruz kalacağı riskten endişe duyduklarını ifade ettiler.

Bangladeş hükümeti bugün etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle heyelan uyarısı yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...