Tayland’da seçim heyecanı: Milyonlarca seçmen sandıklara akın etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tayland’da seçim heyecanı: Milyonlarca seçmen sandıklara akın etti

DÜNYA Haberleri

Tayland’da Başbakan ve Temsilciler Meclisi üyelerinin belirlenmesi için genel seçimler yapıldı. Milyonlarca kayıtlı seçmen ülkenin geleceğinde söz sahibi olabilmek için sabah saatlerinden itibaren sandıklara yoğun bir ilgi gösterdi.

Tayland’da milyonlarca seçmen genel seçimler için sandık başına gitti.

Bu yılki seçimlere 45 milyondan fazla kayıtlı seçmenin katılım gösterdiği tahmin ediliyor.

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren ülke genelindeki sandıklarda yoğun bir katılım gerçekleşti.

Tayland’da seçim heyecanı: Milyonlarca seçmen sandıklara akın etti

SEÇİMLERE İLGİ ÇOK YOĞUN

Seçimler sonucunda yeni Başbakan ve ülkede önümüzdeki dört yıl için 500 koltuklu yeni Temsilciler Meclisi üyeleri belli olacak.

Askeri darbe ile 2014 yılında iktidara gelen ve o zamandan beri başbakanlık görevini yürüten 68 yaşındaki General Prayut Chan-o-cha, seçimlere üyesi olduğu Birleşik Tayland Halk Partisi ile katılım gösterdi.

Başbakan Prayut’un seçimlerdeki en büyük rakibi eski Tayland Başbakanı Thaksin Shinawatra’nın kızı muhalif Pheu Thai Partisi lideri 36 yaşındaki Paetongtarn Shinawatr.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...