Myanmar'da maden faciası: 36 işçi göle sürüklendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Myanmar'da maden faciası: 36 işçi göle sürüklendi

DÜNYA Haberleri

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar’ın Kachin eyaletinde, ülkenin en büyük yeşim taşı madenlerinin bulunduğu Hpakant kasabasında meydana gelen toprak kayması meydana geldi. Afet sonucu 36 maden işçisinin göle sürüklendiği aktarıldı

Myanmar'ın Kachin eyaletinde yer alan Hpakant kasabasında yeşim taşı çıkarılan maden ocağında yaşanan toprak kayması sonucu 36 işçinin göle sürüklendiği bildirildi.

Yetkililer, ülkenin en büyük yeşim taşı ocaklarının bulunduğu Hpakant'ta yaşanan kaza sonrasında açıklamalarda bulundu. Myanmarlı yetkililer, 36 kişinin ölmüş olabileceğini belirterek gölde arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Toprak kayması nedeniyle göle sürüklenen 36 kişinin, çamur yığınına dönüşmüş maden ocağında kazı yaptıkları belirtildi. Söz konusu kişilerden bazılarının maden ocağından yaşadığı da ifade edildi.

8 kişinin yaralı kurtarıldığı olayla ilgili konuşan Myanmarlı gazeteci Tar Lin Maung, "Bu çamurlu gölde hayatta kalma şansları yok" dedi.

100’den fazla arama kurtarma personelinin katıldığı çalışmalar sürüyor.

YEŞİM TAŞI ÜRETİMİNİN YÜZDE 90’I MYANMAR’DAN

Myanmar’da kuralsız, denetimsiz ve kaçak madencilik faaliyetleri nedeniyle 2020'de en az 170 kişinin hayatını kaybettiği büyük bir toprak kayması faciası yaşanmıştı.

Dünyadaki yeşim taşı üretiminin yaklaşık yüzde 90'ını gerçekleştiren Myanmar, üretimin büyük bir kısmını Çin’e ihraç ediyor.  

Myanmar'da iktidarı elinde bulunduran ordu ve iş dünyasındaki müttefiklerinin sektörden her yıl milyarlarca dolar gelir elde ettiği iddia ediliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: Türkiye Gazetesi, BBC News

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...