NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Rusya'ya görülmemiş bir baskı uygulayacağız

Düzenleyen:
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Rusya'ya görülmemiş bir baskı uygulayacağız

DÜNYA Haberleri

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Bu savaşın sorumlusu, her ölenin sorumlusu Putin olduğunu söyleyerek, "Biz NATO olarak tarihin doğru tarafında yer alıyoruz. Rusya ve Putin'e tarihte eşi benzeri görülmemiş yaptırımlar uyguluyoruz, baskı oluşturuyoruz." dedi.

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'ndan önce konuşan Stoltenberg, Rusya'nın gelecek haftalarda ayrılıkçıların elindeki Donbas bölgesini ele geçireceğini söyledi. 

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları;

- NATO müttefikleri, Ukrayna'ya daha fazla silah tedarik etmeye kararlı.

- Biz siyasi desteklerimizi artıracak gelecekteki saldırıları önlemek için çalışabiliriz. Sivillerin hedef alınması savaş suçudur. Ukrayna'da yaşananlar acımasız ve İkinci Dünya Savaşı'ndan beri görmediğimiz bir trajedi.

- Rus tehditlerine ve nüfuzuna maruz kalan Gürcistan ve Bosna gibi NATO ortakları için de daha fazlasını yapacağız.

- Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna daha fazla saldırı/hamle yapmasını bekliyoruz. Donbass'ı tamamen ele geçirip doğu ve güney aksında ilerleyerek Kırım ile kara bağlantısı kurmayı amaçlıyorlar.

- Putin uluslararası yasaları ve temel insan haklarını umursamıyor. Bunların arasında yaşam hakkı da var. Bu savaşın sorumlusu, her ölenin sorumlusu Putin'dir. Biz NATO olarak tarihin doğru tarafında yer alıyoruz. Rusya ve Putin'e tarihte eşi benzeri görülmemiş yaptırımlar uyguluyoruz, baskı oluşturuyoruz.

- Biz, Rusya'nın Ukrayna topraklarının işgalini, özellikle de Kırım üzerindeki kontrolünü tanımıyoruz, tanımayacağız. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün yanındayız.

- Ukrayna'da gördüklerimiz korkunç. Ancak bu savaşın Ukrayna'yı aşmasını engellemeliyiz. Eğer bu, nükleer güç Rusya ve NATO arasında geniş kapsamlı bir savaşa dönüşürse daha fazla ızdıraba şahit olacağız. Bu çatışmanın NATO-Rusya savaşına dünüşmesine engellememiz gerekiyor.

- Finlandiya ve İsveç, NATO'ya üyelik başvurusunda bulunursa, üye ülkelerin memnuniyetle karşılayacağını umuyorum.

 



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...