NATO'dan Ukrayna kararı: Destek arttırılacak

Düzenleyen:
NATO'dan Ukrayna kararı: Destek arttırılacak

DÜNYA Haberleri

NATO'dan Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin son dakika açıklaması geldi. NATO, Rusya’nın işgaline karşı direnen Ukrayna’ya silah, mali ve insani yardım desteğini artıracaklarını bildirdi. Bunun yanı sıra bölgeye askeri sevkiyat da yapılacak.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 4’üncü güne girdi. Ülkede şiddetli çatışmalar devam ederken Rus ordusuna karşı Ukrayna'yı yalnız bırakmakla suçlanan NATO'dan ise önemli bir açıklama geldi. 

FÜZE, SİLAH, PARA...

Yazılı olarak yapılan yazılı açıklamada "NATO Müttefikleri, Rusya'nın geniş çaplı işgaline karşı kendisini savunmayı sürdüren Ukrayna'ya siyasi ve pratik desteğini artırıyor. Binlerce tanksavar, yüzlerce hava savunma füzesi, binlerce küçük silah ve mühimmat stoğu Ukrayna'ya gönderiliyor. Müttefikler ayrıca, Ukrayna güçlerine yardım etmek için tıbbi malzeme de dahil olmak üzere milyonlarca avro değerinde mali yardım ve insani yardım sağlıyor” denildi.

ABD VE AVRUPA'DAN ASKERİ SEVKİYAT

Ayrıca Belçika, Kanada, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Letonya, Litvanya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Birleşik Krallık ve ABD’nin Ukrayna’ya halihazırda önemli miktarda askeri sevkiyat yaptığı ifade edildi.

JAVELIN VE UÇAK SAVARLAR UKRAYNA ORDUSUNDA 

Ukrayna’nın NATO müttefiklerinden Javelin ile uçaksavar füzeleri de dahil olmak üzere kritik silahların yanı sıra milyonlarca avroluk mali yardım aldığı aktarıldı.

UKRAYNALI MÜLTECİLERE KAPILAR AÇIK

Bunun yanı sıra açıklamada şu bilgiler paylaşıldı: Arnavutluk, Bulgaristan, Hırvatistan, Danimarka, Macaristan, İzlanda, Kuzey Makedonya, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, Birleşik Krallık ve ABD mültecilere insani yardım teklif ediyor veya sınırlarını açıyor. Hırvatistan, Polonya ve Romanya şimdiden Ukraynalı mültecileri ağırlıyor

"NEFSİ MÜDAFAA HAKTIR"

Öte yandan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaşanılanlarla ilgili değerlendirmede bulundu. Stoltenberg "Müttefiklerin ek askeri teçhizat, mali ve insani yardımla Ukrayna'yı desteklemek için adım atmasını memnuniyetle karşılıyorum. Nefsi müdafaa BM Şartı'nda yer alan bir haktır ve müttefikler Ukrayna'nın bu hakkı korumasına yardım etmektedir. Bu, NATO'nun Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tam desteğinin açık bir mesajını veriyor" diye konuştu.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...