Netanyahu evinin önünde protesto edildi: 'Ne zaman gelsen ölüm getiriyorsun'

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail'de Netanyahu'ya tepkiler her geçen gün büyüyor. İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamlara tepki gösteren bir grup, Başbakan Netanyahu'nun evinin önünde toplandı. Öfkeli kalabalık Netanyahu aleyhine sloganlar attı ve istifaya çağırdı.

İsrail ile Hamas arasında çıkan çatışmalarda binlerce insan hayatını kaybetti. Özellikle İsrail'in Gazze'ye uyguladığı gıda, yakıt, elektrik gibi ambargolar ve yoğun hava bombardımanı dünyanın birçok noktasında tepkiyle karşılandı. İngiltere'den Hindistan'a, Türkiye'den  Amerika'ya kadar birçok ülkede Gazze'ye destek yürüyüşleri düzenlendi ve ateşkes çağrıları yapıldı. Ancak İsrail Başbakanı Netanyahu, ateşkes çağrılarına kulak tıkadı ve bombardımanın şiddetini her geçen saniye artırdı. 

BİZE ÖLÜM GETİRİYOR

İsrail'e ve Netanyahu'ya tepkiler sadece diğer ülkelerde değil İsrail'de de sürüyor. İsrail'de bir grup Netanyahu'yu 7 Ekim'de Hamas'ın başlattığı saldırıda yaşanan istihbarat zafiyeti sebebiyle eleştirirken, bir grup ise Gazze'de uygulanan katliam sebebiyle eleştiriyor. Gazze'de yaşanan katliamların durmasını isteyen ve ateşkes çağrısı yapan bir grup Başbakan Netanyahu'nun evinin önünde toplandı.

Öfkeli kalabalık Netanyahu'yu istifaya davet etti. Katliama karşı çıkan İsrailliler, "Netanyahu ne zaman hükümete gelse bize ölüm getiriyor" sloganları attı.

Netanyahu evinin önünde protesto edildi: 'Ne zaman gelsen ölüm getiriyorsun'

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞINDA SON DURUM

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail saldırılarında öldürülenlerin sayısı 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 5'e yükselirken, 20 bin 242 kişi yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 116 Filistinli öldü, 1900'den fazla Filistinli yaralandı. İsrail bombardımanında Gazze'de 34 Lübnan'da da 1 gazeteci yaşamını yitirdi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...