Netanyahu'ya istifa baskısı artıyor! Sayılı günleri kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Netanyahu'ya istifa baskısı artıyor! Sayılı günleri kaldı

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 27. gün geride kalırken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya tepkiler giderek artıyor.

ABD merkezli Politico’da yer alan habere göre, Beyaz Saray’dan iki üst düzey yetkili, Netanyahu’nun siyasi ömrünün kısaldığını ve sayılı günlerinin kaldığını söyledi. Yetkililer, ABD Başkanı Joe Biden’ın yakın zamanda Netanyahu ile yaptığı görüşmede bu durumu İsrail Başbakanı’na ilettiğini kaydetti. Geçtiğimiz günlerde istifa çağrıları yapılan Netanyahu “İstifa etmeyi düşünmüyorum. Hamas’ı ortadan kaldıracağım” diye cevap vermişti. İsrail ordusunun kaybının artması üzerine Netanyahu’yu suçlayanlar kervanına eski Askerî İstihbarat Başkanı Tümgeneral Amos Malka da katıldı. Malka “Netanyahu hatalı savaşın gidişatında kendini sorumluluktan ayırmaya çalışıyor. Önceliği savaş değil; siyasi kariyeri” dedi.

“KAYIPLARIMIZ VAR”

İsrail Başbakanı Netanyahu, askerî üsse gerçekleştirdiği ziyarette konuştu. Netanyahu “Çok etkileyici başarılarımız oldu. Gazze şehrinin kenar mahallelerine yaklaşıyoruz. İlerleme kaydediyoruz. Acı kayıplarımız var ancak hiçbir şey bizi durduramayacak” dedi.  Gazze’nin kuzeyindeki sivillere güneye göç etmeleri çağrısını tekrarlayan Netanyahu “Hamas’ı etkisiz hâle getirmek için operasyonlarımız sürecek” ifadelerini kullandı.

SAVAŞ, EKONOMİYİ VURDU

Netanyahu, savaş ekonomisine ilişkin de konuştu. “Para musluklarının açılması” yönünde talimat verdiğini belirten Netanyahu “Savaş bize ekonomik maliyetler çıkardı ama bunları tereddüt etmeden ödeyeceğiz” sözlerini sarf etti. Maliye Bakanı Smotrich de “Benzeri görülmemiş mali kayıplarla karşı karşıyayız. Ekonomik bir savaşımız da var” değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...