New York polisi, metro saldırısının şüphelisinin kimliğini açıkladı

New York polisi, metro saldırısının şüphelisinin kimliğini açıkladı

DÜNYA Haberleri

ABD’de Brookly’ndeki metro istasyonunda dün gerçekleşen ve 23 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili 62 yaşındaki Frank R. James adlı kişinin 'şüpheli' olarak arandığını bildirildi.

New York polisi Brooklyn’deki metro saldırısıyla ilgili yeni gelişmeyi duyurdu. Yapılan açıklamada siyahi Amerikalı olduğu belirtilen James'in kullandığı kamyonet üzerinden elde edilen delillerin olay mahallindeki bulgularla örtüştüğü kaydedildi. Polis James’in kamyoneti kiralayan kişi olarak şüpheli olduğunu ifade ederken James’in saldırıyı düzenleyen mi yoksa saldırganla bağlantılı kişi mi olduğu konusunda net bir yorum yapmadı.

ŞÜPHELİ YAKALANAMADI

Philadelphia ve Wisconsin'de kayıtlı adresleri olduğu belirtilen James'i arama faaliyetlerini sürdüren polis, şüphelinin bulunması durumunda soruşturmanın somut bir noktaya gelebileceğini vurguladı. Öte yandan 16 olarak ifade edilen yaralı sayısı 23’e yükseldi. Yaralılardan 10’unun silahla yaralandığı ve hayati tehlikesi olmadığı belirtildi.

New York polisi, metro saldırısının şüphelisinin kimliğini açıkladı

“TERÖR SALDIRISI DEĞİL”

New York'ta dün Brooklyn'deki bir metro istasyonunda gerçekleştirilen saldırıda 10'u ateşli silahla olmak üzere 16 kişinin yaralandığı bildirilmişti. New York Polis Departmanı (NYPD), İtfaiye Departmanı (NYFD) ve New York Valisi Kathy Kochul, saldırıyla ilgili yaptıkları basın açıklamasında, ilk bulgulara göre olayın bir terör hadisesi olmadığını kaydetmişti. Öte yandan New York polisi şüpheliyi ihbar edeceklere 50 bin dolar para ödülü verileceğini duyurdu.

New York polisi, metro saldırısının şüphelisinin kimliğini açıkladı

YOLCULARA RASTGELE ATEŞ AÇTI

Eyalet yetkilileri, sabah saatlerinde Brooklyn'deki bir metro istasyonunda yaşanan olayda 10'u ateşli silah sebebiyle olmak üzere 16 kişinin yaralandığını, yaralıların bölgeye en yakın 2 hastanede tedavi altına alındığını ve bazılarının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu açıklamıştı. Yetkililer, turuncu inşaat yeleği giyen ve gaz maskesi takan şüphelinin siyahi bir erkek olduğu, etraftaki ve perondaki yolculara rastgele ateş açtığı bilgisini vermişti.

New York polisi, metro saldırısının şüphelisinin kimliğini açıkladı

OLAY YERİNDEKİ KAMERALAR ARIZALI

New York Polis Departmanı, olay yerinde aktif patlayıcı cihaz bulunmadığını, ancak halkın güvenlik için olay yerinden uzak durması gerektiğini ifade etmişti. ABD Başkanı Joe Biden, Iowa ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Silah atışlarından çekinmeyerek yolculara yardım eden sivillere ve ilk müdahale ekiplerine minnettarız." demişti. New York Belediye Başkanı Eric Adams, Brooklyn'deki saldırıyla ilgili olarak olay yerindeki kameraların arızalı olduğunu belirtmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...