New York'ta bir kişi, kar fırtınasındaki mağdurları aracına alarak donmaktan kurtardı

- Güncelleme:
DÜNYA Haberleri

ABD’de etkili olan kar fırtınasında en az 62 kişi öldü, milyonlarca kişi elektriksiz kaldı. ABD'deki şiddetli kar fırtınasında New Yorklu bir kişi, fırtınada mahsur kalan 20'den fazla kişiyi aracıyla bir okul binasına götürerek donmaktan kurtardı.

ABD’de etkili olan kar fırtınasında bazı bölgelerde acil durum ilan edildi. Elektrik kesintileri nedeni ile milyonlarca kişi elektriksiz kaldı ve dondurucu soğuk nedeniyle can kayıpları 62’ye yükseldi. Ülkede tam bir doğal felaket yaşanırken, fırtınanın en çok etkilediği bölgelerden olan New York'ta bir kişi, sokakta mahsur kalan 20'den fazla kişiyi arabasına alarak onları donmaktan kurtardı. Kimliği Jay Withey olarak tanımlanan New York'lu vatandaş daha sonra arabasına aldığı mağdurları New York'un Erie ilçesindeki bir okula taşıdı.

New York'ta bir kişi, kar fırtınasındaki mağdurları aracına alarak donmaktan kurtardı

Okulun kamera kayıtlarını inceleyen polis tarafından yapılan açıklamada, fırtınada mahsur kalan vatandaşları okula taşıyan Withey'in okula girmek için okulun camını kırmak zorunda kaldığı ve bunun için özür dileyen bir not bıraktığı belirtildi.

New York'ta bir kişi, kar fırtınasındaki mağdurları aracına alarak donmaktan kurtardı

Jay Withey, arabasına aldığı mağdurları New York'un Erie ilçesindeki bir okula taşıdı.

SOSYAL MEDYADAN TEŞEKKÜR MESAJI

Withey'nin eylemlerine tanık olan Cheektowaga Polis Departmanı onu "kahraman" olarak nitelendirdi ve eylemlerinden dolayı kendisine sosyal medyadan bir teşekkür mesajı yayınladı. Polis, insanların fırtına sırasında başkalarına yardım etmek için gösterdikleri özveriyi takdir ederek, "Bu harika insan grubu, birbirleriyle ilgilendi ve bir barınak buldu" ifadelerini kullandı.

İZİNSİZ GİRİŞ YAPTIĞI İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Polis, Withey'in yol kenarında mahsur kalan 24 kişinin fırtınadan zarar görmesini engellediğini söyledi. Withey ve fırtınadan kurtardığı grup ertesi gün fırtına dinene kadar okulda kaldı. Okuldan ayrılmadan önce okula izinsiz giriş yaptığı için özür dileyen bir not bırakan Withey, notunda,

"Okula zorla girdiğim için çok üzgünüm. Herkesi kurtarmak için bunu yapmak zorundaydım" dedi.

New York'ta bir kişi, kar fırtınasındaki mağdurları aracına alarak donmaktan kurtardı

‘TOPLULUK DUYGUSUNUN BİR ÖRNEĞİ’

Cheektowaga Polisi, Withey'in notunu ve güvenlik kamerası görüntülerini paylaştıktan sonra halkın da yardımıyla 27 yaşındaki Jay Withey'i buldu. Polis Withey'nin eylemlerini kahramanca olarak nitelendirerek onu insanlar arasındaki topluluk duygusunun bir örneği olarak gösterdi.

New York'ta bir kişi, kar fırtınasındaki mağdurları aracına alarak donmaktan kurtardı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...