Okulu bastılar, 312 öğrenciyi kaçırdılar! 287'sinden haber alınamıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Okulu bastılar, 312 öğrenciyi kaçırdılar! 287'sinden haber alınamıyor

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Afrika ülkesi Nijerya'da kimliği belirsiz silahlı bir grup okula saldırı düzenledi. Kaçırılan 312 öğrencinin 25'i geri dönerken, 287'sinden haber alınamadığı bildirildi.

Boko Haram ve DEAŞ'ın Batı Afrika kolu olan ISWAP terör örgütü ile son dönemde mücadele halinde olan Nijerya, aynı zamanda ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin saldırılarıyla da karşı karşıya kalıyor.

Yerel basındaki habere göre; son olarak Kaduna eyaletinde silahlı kişiler bir okula saldırı düzenledi, 312 öğrenciyi kaçırdı.

HEPSİ İLKOKUL VE ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ

Saldırıya uğrayan okulda görevli öğretmenlerden Sani Abdullahi, kaçırılan öğrencilerin 187'sinin ilkokul ve 125'inin ortaokul seviyesinde eğitim aldığını belirtti. Abdullahi, alıkonulan kişiler arasında öğretmenlerin de bulunduğu bilgisini paylaştı.

Okulu bastılar, 312 öğrenciyi kaçırdılar! 287'sinden haber alınamıyor - 1. Resim

287 ÖĞRENCİDEN HABER ALINAMIYOR

Abdullahi, kaçırılan öğrencilerden 25'inin silahlı kişilerin elinden kurtularak geri döndüğünü, 287 öğrenciden ise haber alamadıklarını belirtti.

Kaduna Valisi Uba Sani ise öğrencilerin kurtarılması için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...