Ölümle burun buruna yolculuk: Keskin soğukta dağları aşıyorlar! Hayalleri varış noktası…

Düzenleyen: / Kaynak: BBC News
- Güncelleme:
Ölümle burun buruna yolculuk: Keskin soğukta dağları aşıyorlar! Hayalleri varış noktası…

DÜNYA Haberleri  / BBC News

İtalya Alpleri'nde göçmenler umuda doğru tehlikeli bir yolculuk gerçekleştiriyor. Hayalleri için dağları aşan göçmenler ölümcül soğukta hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Afrika ve Ortadoğu'dan deniz yoluyla İtalya'ya geçen göçmenler, zorlu bir yolculukla Fransa ve oradan İngiltere'ye gitmek için tüm tehlikeleri göze alıyor.

Haberde göçmenlerin İtalya Alpleri’nin bir köşesinde Oulx adlı kasabada bir gün içerisinde 150 civarında Sudanlı ve Afgan mülteci, sandaletlerini çıkarıp dağ botları giyerek hedeflerine ulaşmak için zorlu bir yürüyüşe başladıkları anlatılıyor.

Dağ koşullarında hayatta kalabilmeleri için bağışlanan kıyafetleri giyiyorlar. Afrika ve Ortadoğu’dan İtalya’ya gelebilen gruplar, çoğunlukla genç erkeklerden oluşuyor.

GÖÇ İKİ KATINA ÇIKTI

Bu yıl 130 binden fazla göçmen İtalya’ya girdi. 2021’in aynı döneminin neredeyse iki katı.

Geçtiğimiz aylarda Fransa sınırına doğru hareket edenlerin sayısı da iki katına çıktı. Ancak Fransız yetkililer düzensiz göçmenleri yakalayıp sınırın dışına itiyor.

YÜZLERCE DOLARA UMUT SATIYORLAR

Avrupa Adalet Divanı, Fransa’nın bu politikasının AB yasalarını ihlal ettiği görüşünde.

Fransa’ya geçmeye çalışanlardan birisi, Nijeryalı Omar. Lampedusa adasına tehlikeli yolculuğa çıkmak için insan kaçakçılarına 800 dolar ödemiş. Öncesinde aylarca Libya’da bu yolculuğu beklemiş.

“GERİ DÖNERSEM AİLEM ÇOK ÜZÜLECEK”

İtalya’da iki farklı yerde konaklamış. Amacı ise İngiltere’ye ulaşmak. “Sadece iyi bir hayatımın olmasını ve orada eğitim almayı istiyorum” diyor.

Denizi geçerken yaralanan göçmen Fransa ve İngiltere’de geri çevrildiği takdirde tekrar deneyeceğini dile getirip ekliyor:

Nijerya’ya dönersem ailem çok üzülecek. Çünkü hayalleri gerçekleşmemiş olacak.

KESKİN SOĞUKTA YOLCULUK YAPIYORLAR

Kızılhaç çalışanları da soğuk havada dağ koşullarında hayatta kalmaya çalışan göçmenlere su ve yiyecek dağıtıyor. Bir göçmenin soğuk yüzünden parmaklarının kesildiğini aktarıyorlar.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: BBC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...