Pakistan, başbakanlıktan alınan Khan için sokağa döküldü

Düzenleyen:
Pakistan, başbakanlıktan alınan Khan için sokağa döküldü

DÜNYA Haberleri

​Pakistan'da Başbakan Imran Khan görevden alındı ardından ülke karıştı. Khan'ın destekçileri sokağa dökülüp muhalefeti hainlikle suçladı.

Pakistan'da Başbakan Imran Khan dönemi sürpriz bir şekilde bitti. Dün mecliste güven oylaması yapıldı. Güven oyu alamayan Khan, resmen başbakanlık görevinden alındı. Imran Khan, kendisini devirenin ABD olduğunu iddia etti. 

Bunun ardından Khan'ın destekçileri, başkent İslamabad başta olmak üzere ülkenin en büyük şehri Karaçi ve ikinci büyük şehri Lahor'da sokağa döküldü. On binlerce kişi, muhalefet lideri aleyhine sloganlar attı, "hain" diye nitelendirdi.

Pakistan, başbakanlıktan alınan Khan için sokağa döküldü

SOKAKLARA DÖKÜLDÜLER

Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri İmran Han'ın çağrısıyla başkent İslamabad başta olmak üzere Karaçi, Lahor, Peşaver, Multan ve çok sayıda şehirde gösteri düzenlendi. Başkent İslamabad'da da çok sayıda kişi araçlarıyla konvoy oluşturdu. Ellerinde Pakistan ve PTI bayrakları bulunan göstericiler, İmran Han'a destek sloganları atarken, PTI liderinin görevden alınmasını sağlayan rakip partilere de tepki gösterdi.

HAN DESTEKÇİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Eski Başbakan ve PTI lideri Han, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Yerli iş birlikçiler ile ABD destekli rejim değişikliğini" protesto eden Pakistanlılara teşekkür etti. Han, Pakistan'ın 1947'de bağımsız olduğunu fakat yabancı rejim değişikliği komplosuna karşı özgürlük mücadelesinin bugün tekrar başladığını kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...