Pakistan'da 30 kişinin öldüğü tren kazasında sabotaj şüphesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Pakistan'da 30 kişinin öldüğü tren kazasında sabotaj şüphesi

DÜNYA Haberleri

Pakistan’da 30 kişinin öldüğü, 90’dan fazla kişinin de yaralandığı tren kazasında ‘’sabotaj’’ şüphesi araştırılıyor.

Pakistan’ın Sindh eyaletine bağlı Nawabshah şehrinin yakınlarında 1000’den fazla yolcunun seyahat ettiği Hazara Express bilinmeyen bir nedenden dolayı raydan çıktı. Tren vagonlarının devrilmesiyle çok sayıda yolcunun etkilendiği kazanın nedeni araştıran yetkililer, ‘’sabotaj’’ ihtimalinin soruşturulduğunu duyurdu.

Pakistan Ordusu’nun müdahalesiyle çok sayıda kadın ve çocuğun kurtarıldığı kaza yerinden açıklamalarda bulunan Polis amiri Abid Baloch, kazada 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 90'dan fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Baloch, kurtarma çalışmalarının sona erdiğini belirtti.

Reuters’a konuşan Demiryolu Bakanı Khawaja Rafique, ‘’Bu oldukça büyük bir kaza’’ dedi. Kazanın nedeniyle ilgili de konuşan Rafique, ‘’İki ihtimak olabilir: Birincisi mekanik arızdan kaynaklanmış ya da bu arıza çıkartılmış hatta belki bir sabotaj olabilir’’ ifadesini kullandı.

Demiryolu Bakanı, kazanın detaylı bir şekilde araştırılacağını belirtti.

PAKİSTAN'IN YAŞLANAN DEMİRYOLU AĞI

Pakistan’ın yaşlanan demiryolu ağı nedeniyle çok sık kazalar yaşanıyor. Pakistan’da 2021 yılında iki trenin kafa kafaya çarpışması sonucu 65 yolcu hayatını kaybetmişti.

Pakistan’ın 7 bin 500 kilometre uzunluğundaki tren ağını yılda 80 milyondan fazla yolcu kullanıyor. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...