Pekin’de vakalar arttı, market rafları boşaldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Pekin’de vakalar arttı, market rafları boşaldı

DÜNYA Haberleri  / İHA

​Çin’in başkenti Pekin’de yeni Covid-19 vakalarının tespit edilmesi üzerine sıkı karantina tedbirlerinin uygulanması endişesi halkı gıda stoklamak için marketlere yöneltti.

Şanghay’da yaklaşık bir aydır süren sıkı karantina tedbirlerinin ardından başkent Pekin’de de aynı tedbirlerin uygulanması endişesi, kent sakinlerinin gıda stoklamak için marketlere yöneltti. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve görüntülerde panik yaşayan vatandaşların marketlerdeki temek gıda ürünlerini satın aldığı görüntülendi. Pirinç, yağ, et ve un alan vatandaşlar süpermarketlerdeki rafları boşaltırken, kasaların önünde uzun kuyruklar oluştu.  Marketlerin çalışma saatleri uzatılırken personel sayıları da artırıldı.

Pekin’de vakalar arttı, market rafları boşaldı

NÜKLEİK ASİT TESTİ YAPILACAK

Pekin’de son iki günde 47 Covid-19 vakası tespit edilirken, vakaların 26’sının Chaoyang semtinde bulunduğu kaydedildi. Toplam bin 230 kişinin yakın temaslı olarak belirlendiği ve karantina altına alındığı bilgisi paylaşıldı. Chaoyang semtindeki çok sayıda bina da karantina altına alındı. Yaklaşık 3,5 milyon nüfuslu semtin tamamına üç tur toplu nükleik asit testi yapılacağı, semtte çalışanların ve yaşayanların pazartesi, salı ve cuma günü teste tabi tutulacağı açıklandı. Pazartesi sabahı erken saatlerde test noktalarının önünde uzun kuyrukların oluştuğu görüldü.

Pekin’de vakalar arttı, market rafları boşaldı

51 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Şanhay’da Covid-19 nedeniyle dün 51 kişi yaşamını yitirmiş, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Şanghay’da yerel kaynaklı 2 bin 472 semptomatik, 16 bin 983 asemptomatik vaka belirlendiğini açıklanmıştı.  Kentte 26 Şubat’tan bu yana 138 kişi de hayatını kaybetmişti.

Pekin’de vakalar arttı, market rafları boşaldı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...