Pentagon, Kızıldeniz'de ABD savaş gemisi ile ticari gemilerin saldırıya uğradığını duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Pentagon, Kızıldeniz'de ABD savaş gemisi ile ticari gemilerin saldırıya uğradığını duyurdu

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Pentagon, Kızıldeniz'de ABD'ye ait bir savaş gemisi ile çok sayıda ticari geminin saldırıya uğradığını duyurdu. Saldırıya ilişkin detay paylaşmayan Pentagon, Husilere işaret etti.

İsrail-Hamas arasında kanlı çatışmalar devam ederken, Yemen'deki İran destekli Husiler, 19 Kasım'da İsrailli şirketlere ait gemileri hedef alma tehdidinde bulunmuş, bazı gemileri de kaçırmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı ise Kızıldeniz'de İsrail-Hamas savaşının ardından gemilere yönelik saldırıların büyük oranda arttığına dikkat çekerek, Kızıldeniz'deki saldırıya ilişkin Husileri işaret etti.

DETAYLAR PAYLAŞILACAK

Pentagon, "Kızıldeniz'deki USS Carney ve ticari gemilere yönelik saldırılara ilişkin raporların farkındayız ve bilgi geldikçe paylaşacağız" dedi.

İNGİLTERE'DE SALDIRIYA UĞRADIĞINI AÇIKLAMIŞTI

İngiliz ordusu daha önce Kızıldeniz'de şüpheli bir insansız hava aracı saldırısı ve patlamalar olduğunu açıklamıştı ancak detay vermedi.

Pentagon, saldırının nereden geldiğine ilişkin resmi bir açıklama yapmadı ancak, Husileri işaret etti. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...