Pile yolu gerilimi sonrası önemli gelişme: BM'den Kıbrıs'a üst düzey ziyaret

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Pile yolu gerilimi sonrası önemli gelişme: BM'den Kıbrıs'a üst düzey ziyaret

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Birleşmiş Milletler'e bağlı Barış Gücü'nün KKTC'nin yol projesine müdahale etmesiyle yükselen gerilim sonrasında BM'den Kıbrıs'a üst düzey ziyaret gerçekleştirilecek. Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca, KKTC ve GKRY'yi ziyaret ederek, Ada'daki son gelişmeleri görüşecek.

Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün KKTC yönetiminin düzenlediği Pile-Yiğitler Yolu Projesine müdahalesinden sonra Ada’da yükselen gerilim sonrasında BM, önemli bir adım attı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca, Ada’ya önemli bir ziyarette bulunacak.

Jenca’nın ziyaret kapsamında hem KKTC hem de GKRY’i ziyaret edeceği ve Ada’daki gelişmelerle ilgili görüşmeler gerçekleştireceği kaydedildi.

Ziyaretle ilgili konuşan BM Sözcüsü Soto Nino, “Avrupa, Orta Asya ve Amerika'dan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca ile ilgili bir duyurum var, kendisi Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmelerde bulunmak üzere 27-29 Ağustos tarihleri arasında Kıbrıs'ta olacak. ‘’ İfadesini kullandı.

Nino, açıklamanın devamında, ‘’Görüşmelerin Kıbrıs meselesinde izlenecek yol ve sahadaki son gelişmeler üzerinde yoğunlaşması bekleniyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...