PKK terörü Kerkük'e taşıdı, Türkmenlere yönelik yeni saldırı dalgası başladı

- Güncelleme:
PKK terörü Kerkük'e taşıdı, Türkmenlere yönelik yeni saldırı dalgası başladı

Dünya Haberleri

Türkmenleri sindirmek isteyen terör örgütü PKK, eski ITC Güvenlik Daire Başkanı Albay Ahmet Tahir’i şehit etti.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Irak Türkmen Cephesi (ITC) eski Güvenlik Daire Başkanı Albay Ahmet Tahir, terör örgütü PKK’nın düzenlediği bombalı saldırıda şehit oldu. Eski ITC Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Kandil merkezli örgütün, çatışmaları Türkmen şehri Kerkük’e taşıdığını söyleyerek “Irak Türkmenleri Ali Haşim Muhtaroğlu, Münir Kafi li, Yavuz Efendioğlu, Amir Selbi ve Alaaddin Salihi’nin ardından Ahmet Tahir’i de karanlık bir terör tertibine kurban verdi” dedi.

PKK terörü Kerkük'e taşıdı, Türkmenlere yönelik yeni saldırı dalgası başladı

ÖLÜM LİSTESİ HAZIRLADILAR

Erşat Salihi “Yıllardır yaptığımız çağrılara rağmen sergilenen duyarsızlık terör örgütünü cesaretlendiriyor. Irak istihbarat kaynakları PKK’nın Türkmenlere yönelik suikast ve cinayet listelerini bizimle paylaştı. Şu an Kerkük içerisinde terör örgütü lideri ve PKK paçavralarının olduğu terör karargâhları var. Bu duruma hem merkezi yönetim hem de yerel unsurlar sessiz kalarak Türkmenlere yönelik tehdit dozunun artmasını sağlıyor” dedi. Salihi’ye göre, PKK’nın bazı birimleri Sincar ve Mahmur’dan Kerkük’e taşındı. Paravan şirketler üzerinden de burada ekonomik ağ kuran örgütün hedefi , Kerkük’te karmaşa ve kaos ortamı oluşturarak Türkmenlerin göçe zorlamak.

KORUMA GÜCÜ İSTİYORUZ

Erşat Salihi, PKK tehdidine dönük uyarılarının ciddiye alınmasını istedi. Bu konuda Türkiye’nin de daha hassas olması gerektiğini hatırlatan Salihi “Irak üst düzey güvenlik yetkilileri 10 gün önce bizi uyardı. PKK’nın suikast listesi yaptığını ve yakın, orta ve uzun vadede girişeceği saldırılar olduğu bilgisini paylaştı. Ardından bu cinayet gerçekleşti. Tehlike çok büyük ve herkes bu durumun önemini kavramak zorunda. Ahmet kardeşimiz evinin önünde şehit edildi ve örgüt bu saldırı ile bir açıdan sizi ‘her nerede olursanız vururum’ mesajı veriyor. ‘Çocuklarınız, aileleriniz güvende değil’ diyor. Bunlar önemli şeyler. Şu an ki duyarsızlık devam ederse bu komplo daha da büyütülecek. Biz Türkmenler olarak güçlü bir koruma ordusu istiyoruz. Bu noktada Türkiye’nin bizi kendi hâlimize terk etmeyeceğine inanıyoruz” dedi.

BU MESAJ TÜRKİYE’YE

Türkmenlerin teröre verdiği son kurban olan Ahmet Tahir’in şehit düştüğü saldırıyı gazetemize değerlendiren ITC Sözcüsü Mehmet Seman Ağaoğlu “Şehidimize kurulan hain pusu hem Irak Türkmenlerine hem de Türkiye’ye gözdağı amacı taşıyor. Terör cephesi geçtiğimiz günlerde TSK ve MİT’in başarılı operasyonu ile Sincar sözde komutanını etkisiz hâle getirdi. Şehidimize yapılan saldırının PKK tarafından düzenlediği ile ilgili hiçbir tereddüt yok. Bu kahpe pusu öyle büyük bir öfke ile kurulmuş ki, Ahmet komutanın arabasının altında bombanın patlaması ile birlikte 40 santim çukur oluştu. Bombanın yapısı ve eylem biçimi tereddütsüz olayın failini ele veriyor. PKK’nın Kerkük’e bağlı Taktak, Köy Sancak, Karaincir gibi noktalarda aleni karargâhları var. Kerkük’e yüzlerce militan sızdırıldı. Şayet tedbir alınmazsa Kerkük’ü çok büyük belirsizlik ve felaket bekliyor” diye konuştu. Türkmenler olarak Irak’ın bütünlüğünü savundukları için bedel ödedikleri vurgusunda bulunan Ağaoğlu “Merkezî yönetim acilen bir komisyon kurup bu olayı araştırmalı. Sorumluları ve arkasındaki güçleri tespit etmek zorunda. Aksi hâlde daha büyük bedeller öderiz” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...