Polonya ile Almanya arasında gerilim: İç işlerimize karışamazsınız

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Polonya ile Almanya arasında gerilim: İç işlerimize karışamazsınız

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, Almanya'yı ülkesinin iç işlerine karışmaya çalışmakla suçladı.

Bakan Rau, ülkesinin Afrika ve Asya'daki konsolosluklarında usulsüz vize verildiğine dair iddialara Varşova yönetiminin açıklık getirmesi gerektiğini söyleyen Almanya Başbakanı Olaf Scholz'a sosyal medya platformu X hesabından yanıt verdi.

"DEVLETLERİN EGEMEN EŞİTLİĞİ İLKESİNİ İHLAL ETTİ"

Paylaşımında Almanya'yı eleştiren Rau, Scholz'un açıklamasının "devletlerin egemen eşitliği ilkesini" ihlal ettiğini belirtti.

Rau, "Almanya Şansölyesi'nin yetkisinin Polonya'da devam etmekte olan yargılamalarla ilgili olmadığı açıktır. Bu yöndeki açıklamalar, Polonya'nın iç işlerine ve ülkede devam etmekte olan seçim kampanyasına müdahale etme girişimine işaret etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

SCHOLZ'A ÇAĞRI

Almanya'nın iyi ilişkiler adına Polonya'nın egemenliğine saygı göstermesi gerektiğinin altını çizen Rau, "Almanya Şansölyesi'ni ikili ilişkilerimize zarar verecek açıklamalardan kaçınmaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

Polonya ile Almanya arasında gerilim: İç işlerimize karışamazsınız
Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau

BAKAN YARDIMCISINI GÖREVDEN ALMIŞTI

Polonya'da 15 Eylül'de ülkeye giriş vizesi verilmesinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları gündeme gelmiş, Dışişleri Bakan Yardımcısı Piotr Wawrzyk görevden alınmıştı.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, ülkenin tüm konsolosluk temsilciliklerinde özel teftiş ve denetim yapılacağını bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...