Polonya'dan Rusya'yı kızdıracak MİG-29 kararı

Düzenleyen:
Polonya'dan Rusya'yı kızdıracak MİG-29 kararı

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın NATO'ya üye olması halinde savaşla tehdit ettiği bir diğer ülke olan Polonya'dan dikkat çeken bir açıkalma geldi. Polonya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Ukrayna için istediği elindeki tüm MİG-29 jetleri Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'ne teslim etme hazır olduklarını duyurdu.

Rusya'nın tehdit ettiği ülkelerden biri olan Polonya'dan savaşın seyrini değiştirecek bir hamle geldi. Uzun zamandır konuşuluyor ve daha önce olumlu bakmıyorlardı ama bugün yapılan açıklama Rusya'yı kızdıracak cinsten oldu. Polonya, ordu envanterindeki bütün MİG-29 uçaklarını hemen ve ücretsiz olarak ABD'nin Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'ne taşımaya ve ABD hükümetinin emrine vermeye hazır olduğunu duyurdu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Polonya’nın envanterindeki 23 MİG-29 tipi uçakların Ukrayna'ya devredilmesiyle ilgili yaptığı açıklamaya istinaden Polonya Dışişleri Bakanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

UÇAKLARIN HEPSİNİ ÜCRETSİZ VERECEKLER

Açıklamada, Polonya’nın Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve hükümeti ile yapılan görüşmeler neticesinde ordu envanterinde bulunan Rusya yapımı MİG-29 tipi savaş uçaklarını ABD'nin Avrupa'daki en büyük hava üssü olan Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'ne derhal ve ücretsiz olarak taşımaya ve uçakları ABD'nin emrine vermeye hazır olduğu bildirildi.

KARŞILIĞINDA KULLANILMIŞ UÇAK İSTEDİLER

Açıklamada, ABD'den bu adıma karşılık kendilerine benzer operasyonel yeteneklere sahip kullanılmış uçakları tedarik etmesini talep edilirken, söz konusu uçakların satın alma koşullarını derhal kabul etmeye hazır olduklarını kaydedildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Blinken pazar günü yaptığı açıklamada, Polonya'nın bu uçakları Ukrayna'nın kullanımına vermeyi kabul etmesi halinde ABD'nin Polonya'ya uçaklarını konuşlandırabileceğini açıklamıştı. Polonya makamları bu konuda kesin bir kararın NATO içinde müştereken alınması gerektiğini ve uçakların Ukrayna'ya gönderilmesi konusunda kesin bir karar alınmadığını ifade etmişti.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...