Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

'Putin, Esad'ı iktidarı bırakması için ikna etmeliydi'

'Putin, Esad'ı iktidarı bırakması için ikna etmeliydi'
Başlık Resmi'Putin, Esad'i iktidari birakmasi için ikna etmeliydi'

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, 'Putin, Esad'ı iktidarı bırakması için ikna etmeliydi' dedi.

Kaydet
|
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Moskova'da görüştüğü Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e iktidarı bırakması konusunda baskı yapması gerektiğini savundu.
Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Ebubekir Keita ile yaptığı görüşme sonrası konu ile ilgili basının sorularını yanıtlayan Hollande, ''Putin'in, görüşmede Esed'i geçiş dönemi ve en kısa zamanda iktidarı bırakması konusunda ikna etmek için çalıştığına inanmak isterdim, umut ederim görüşme bu yönde olmuştur'' dedi.
Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarına değinen Hollande, bu operasyonların sadece DAEŞ'e yönelik olması ve geçiş sürecini sağlaması halinde bir anlam taşıyacağını belirtti ve ''Esed rejimini güçlendirmesi halinde, bu saldırıların Suriye sorununun çözümüne hiçbir katkı sağlamayacağını'' ifade etti.
Fransız yetkililer, daha önce yaptıkları açıklamalarda, Rusya'nın DAEŞ'i değil ılımlı muhalif grupları hedef aldığı için endişelerini dile getirmişti.
Fransa, son bir aydır Suriye'de DAEŞ hedeflerine hava saldırıları düzenliyor.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.