Putin ikinci bir isyandan korkuyor:İstihbarat servislerine emir verdi

Düzenleyen: / Kaynak: The Moscow Times
- Güncelleme:
Putin ikinci bir isyandan korkuyor:İstihbarat servislerine emir verdi

DÜNYA Haberleri  / The Moscow Times

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ikinci bir Wagner isyanına karşı önlem alınması için istihbarat servislerin emir verdiği iddia ediliyor. Bazı Wagner üyelerinin Prigojin'in ölümünden Putin'i sorumlu tuttuğu aktarıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner lideri Yevgeni Prigojin’in şüpheli bir uçak kazasında hayatını kaybetmesine rağmen ‘’yeni isyan’’ korkusunu atlatamadı.

The Moscow Times gazetesi, Kremlin’e yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, ‘’Putin, Prigojin’in ölmesinden sonra Rusya içerisinde yeni bir isyan girişimi olacağına inanıyor’’ ifadesini kullandı. Haberde, Putin’in Wagner’in geride kalan üyeleri arasında Prigojin’in ölümünden Putin’i sorumlu tutanlar intikam almak isteyeceğine dair endişeler olduğu belirtildi.

Moskova'nın gizli servise ‘’yeni bir askeri isyana karşı hazırlık’’ yapılması yönünden talimat verdiği iddia edildi. Ayrıca, Rusya’da gövde gösterisine dönüşebileceği endişesiyle Prigojin ve yanında ölenlerin cenaze törenlerine yasak getirmek için gerekli emirleri verdiği de iddialar arasında yer alıyor.

Putin’in Wagner lideri Prigojin’in Haziran ayındaki darbe girişimi nedeniyle ciddi anlamda endişelendiği ve istihbarat servislerine Moskova’ya doğru ikinci bir kalkışma ihtimalini başlamadan bitmesi için emir verdiği belirtiliyor. Rus liderin, Wagner’in dağıtılması için emir verdiği aktarılıyor.

MEZARLIKTA GÜVENLİK ÖNLEMİ

Uçak kazasında hayatını kaybeden bazı düşük rütbeli Wagner yöneticilerinin gömülmeye başlandığı St. Petersburg’da Serafimovsky mezarlığında güvenlik önlemleri alınmasının da söz konusu endişelerin bir parçası olarak değerlendirildi.

Wagner lideri Prigojin'in de bulunduğu özel jet, Rusya'nın Tver bölgesinde düşmüştü. Kazada, Prigojin dahil dokuz kişi hayatını kaybetmişti. 

İKİNCİ ADALET YÜRÜYÜŞÜ 

Prigojin’in düşen uçakta hayatını kaybettiğine yönelik iddialardan sonra Wagner mensubu bir grup, sosyal medyada tehdit videoları yayınlamıştı.

Yüzleri kapalı grup, liderlerinin öldüğünün doğrulanması halinde intikam alacaklarını açıklayarak, '’Putin liderliğindeki Kremlin yetkililerinin onu öldürme girişiminde bulunduğundan şüphelendiğimizi doğrudan söylüyoruz. Prigojin'in ölümüyle ilgili bilgi doğrulanırsa, Moskova'da ikinci bir Adalet Yürüyüşü düzenleyeceğiz.'’ demişlerdi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Moscow Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...