Putin kan kaybetmeye devam ediyor! Anatoly Chubais görevinden istifa etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Putin kan kaybetmeye devam ediyor! Anatoly Chubais görevinden istifa etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı işgaline tepkiler gelmeye devam ediyor. Savaşın 28’inci gününde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iklim elçisi ve danışmanı Anatoly Chubais, işgale tepki göstererek görevinden istifa ettiği ve ülkeden ayrıldığı belirtildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı askeri harekatı devam ederken, Kremlin’den şaşırtan bir istifa geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in danışmanı ve Rus iklim elçisi  Anatoly Chubais, Ukrayna işgaline tepki göstererek istifa etti. Ülkeyi terk eden Chubais, işgal konusunda Kremlin'den ayrılan en üst düzey yetkili oldu.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI 

Rus medyasında çıkan haberlere göre, istifayla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Sözcü Dmitry Peskov, yöneltilen sorulara cevap vermedi. 

1990’DAN BERİ PUTİN’LE BERABER

66 yaşında olan Anatoly Chubais, 1990 yılından bu yana Putin hükümetinde görev yapıyordu. Batılı yetkililerle yakın ilişkiler sürdüren Chubais, birkaç ekonomik reformcudan biriydi. Rusya'nın 1990'lardaki özelleştirmelerinin mimarı olarak bilinen Chubais, Putin tarafından kalkınma elçisi olarak atanana kadar büyük şirketlerde üst düzey görev alıyordu.

Putin kan kaybetmeye devam ediyor! Anatoly Chubais görevinden istifa etti

BASKILAR İYİCE ARTTI 

Yaklaşık 1 aydır devam eden savaş, işgali eleştirenler Rus vatandaşlarında büyük bir baskı oluşturdu. Putin, 16 Mart'ta Rusya'yı ABD ve müttefikleri için gizlice çalışmakla suçladığı "pislik ve hainlerden" temizleyeceği konusunda uyardı. Ekonomik çöküşle karşı karşıya kalan Rus lider, Batı'yı Rusya'yı yok etmek istemekle suçladı.

İSTİFALAR ÜST ÜSTE GELİYOR 

Geçen hafta ise Cumhurbaşkanlığı sırasında Dmitry Medvedev'in kıdemli ekonomi danışmanı ve 2018 yılına kadar başbakan yardımcısı olan Arkady Dvorkovich istifa etmişti. Aynı zamanda Uluslararası Satranç Federasyonu'nun da başkanı olan Dvorkovich, savaşa karşı sesini yükselten birkaç eski üst düzey yetkiliden biriydi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...