Putin, Stalin'in izinde: 100.000 Ukraynalı mülteciyi Sibirya’ya gönderdi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Putin, Stalin'in izinde: 100.000 Ukraynalı mülteciyi Sibirya’ya gönderdi

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 100.000 civarında Ukraynalı mülteciyi Sibirya'ya gönderdiği ortaya çıktı.

Eski Sovyetler Birliği lideri Joseph Stalin, İkinci Dünya Savaşı’nda Rusya'ya karşı Alman Nazilerle iş birliği yaptıkları iddiasıyla Kafkasya’da yarım milyon kişiyi son derece elverişsiz şartlarda Sibirya ve Orta Asya'ya sürgüne göndermiş, çok sayıda kişi daha yolculuk sırasında hayatını kaybetmişti.

Şubat 1944’teki olay, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçti.

STALİN'İN İZİNDEN GİDİYOR

Sovyetler Birliği’ni ihya hevesleri içinde olduğu görülen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Ukrayna’da Stalin’in izinden gidiyor.

Kremlin belgelerine göre 100.000 civarında Ukraynalı, işgalci Rusya askerleri tarafından memleketlerinden alındı ve otobüslerle ülke dışına çıkarıldı.

Putin, Stalin'in izinde: 100.000 Ukraynalı mülteciyi Sibirya’ya gönderdi

Belgeler, Ukraynalı mültecilerin saatler süren sorgulamadan sonra Çeçenistan, İnguşetya ve Dağıstan gibi Kafkas bölgelerine gönderildiğini gösteriyor.

KUZEY KUTBUNA GÖNDERİLENLER DE VAR

İngiltere’de “i” haber kurumu tarafından yayımlanan ve 95.739 kişinin ülkedeki uzak bölgelere taşınmasını öngören kararnameye göre bazı mülteciler de Sibirya’ya hatta kuzey kutbuna gönderilmiş. Rusya’nın Japonya’nın kuzeyindeki Sahalin adası, ülkenin doğudaki en uzak noktası Magadan ve en kuzeybatısındaki Murmansk da mültecilerin gönderildiği yerler arasında.

Putin, Stalin'in izinde: 100.000 Ukraynalı mülteciyi Sibirya’ya gönderdi

GİDECEK YERLERİ OLMADIĞI İÇİN GÖTÜRÜLMÜŞLER

Kremlin, bombardımanlardan kaçmak için Mariupol gibi şehirlerden kaçan Ukraynalıların, “gidecek yerleri olmadığı için” Rusya’ya götürüldüğünü iddia ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...