Putin'den kabinede değişim hamlesi! Savunma Bakanı Şoygu'yu görevden aldı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Putin'den kabinede değişim hamlesi! Savunma Bakanı Şoygu'yu görevden aldı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Savunma Bakanı Sergey Şorgu'yu görevden alarak Ulusal Güvenlik Konseyi genel sekreterliğine atadı. Putin, yeni oluşacak hükümette Savunma Bakanlığına eski Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov’u önerdi.

Rusya'da geçtiğimiz hafta Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yemin ederek 5. dönem devlet başkanlığı görevine başlaması sonrası, yeni kurulacak hükümette önemli değişiklikler yaşanıyor. Putin, kabine kurma çalışmaları kapsamında bakanlar için atama önerilerinde bulundu.

SAVUNMA BAKANI'NA YENİ GÖREV

Rusya Devlet Başkanı Putin, Savunma Bakanı Sergey Şorgu ve Güvenlik Konseyi Sekreteri Patruşev'i görevden aldı. Güvenlik Konseyi Sekreteri görevine ise, görevden aldığı eski Savunma Bakanı Şoygu'yu atadı.

ESKİ BAŞBAKAN YARDIMCISINI ÖNERDİ

Putin, yeni hükümetin oluşumuna ilişkin Savunma Bakanlığına Sergey Şoygu'nun yerine eski Başbakan Birinci Yardımcısı Andrey Belousov’u önerdi.

Putin tarafından önerilen kabinenin tamamı ise şu şekilde:

Savunma Bakanı: Andrey Belousov

İçişleri Bakanı: Vladimir Kolokoltsev

Dışişleri Bakanı: Sergey Lavrov

Acil Durumlar Bakanı: Aleksandr Kurenkov

Adalet Bakanı: Konstantin Çuyçenko

Dış İstihbarat Servisi (SVR) Direktörü: Sergey Narışkin

Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü: Aleksandr Bortnikov

Sayıştay Başkanı: Boris Kovalçuk

Federal Koruma Servisi: Dmitriy Koçnev

Putin'den kabinede değişim hamlesi! Savunma Bakanı Şoygu'yu görevden aldı - 1. Resim

BELOUSOV'UN ÖZGEÇMİŞİ

17 Mart 1959, 1981 yılında Moskova Devlet Üniversitesi Ekonomi Fakültesi'nden onur derecesiyle mezun oldu. 1981-1986 yılları arasında SSCB Bilimler Akademisi Merkezi Ekonomi ve Matematik Enstitüsü'nde çalıştı. 1986'dan 2006'ya kadar SSCB Bilimler Akademisi Ekonomi ve Bilimsel ve Teknolojik İlerleme Tahmin Enstitüsü/Rusya Bilimler Akademisi Ulusal Ekonomik Tahmin Enstitüsü'nde görev yaptı.

2000-2006 yıllarında Makroekonomik Analiz ve Kısa Vadeli Tahmin Merkezi Genel Müdürü, 2000-2006 yıllarında Başbakanın serbest danışmanı, 2006-2008 yıllarında Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakan Yardımcısı, 2008- 2012 yıllarında Hükümet Ekonomi ve Finans Departmanı Direktörü, 2012-2013 yıllarında Ekonomik Kalkınma Bakanı, 2013-2020 yıllarında Başkan Yardımcısı ve 21 Ocak 2020 yılında Başbakan Birinci Yardımcısı olarak atandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...