Putin’in ‘akıl hocası’ Dugin suikastte asıl hedefin kızı olduğunu açıkladı

Düzenleyen:
Putin’in ‘akıl hocası’ Dugin suikastte asıl hedefin kızı olduğunu açıkladı

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "akıl hocası" olarak bilinen siyaset uzmanı Alexander Dugin, kızı Darya Dugina'nın suikastine ilişkin açıklamalar yaptı ve hedefin kendisi değil kızı olduğunu ve kızınında siyasi fikirleri nedeniyle hedef alındığını söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘beyni’ olarak bilinen Alexander Dugin’in 29 yaşındaki gazeteci kızı Darya Dugina’ya 20 Ağustos’ta düzenlenen suikastin yankıları sürüyor.

Babasına ait araca yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Dugina’nın Ukrayna özel kuvvetlerinin suikasti sonucu öldürüldüğü iddia edilmişti. Suikastin ise Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk tarafından gerçekleştirildiği savunulmuştu.

BABASI PROGRAMDA AÇIKLADI: HEDEF KIZIMDI

Rus Channel One için hazırlanan belgeselde suikaste ilişkin açıklamalar yapan Dugin, asıl hedefin iddia edildiği gibi kendisi olmadığını söyledi. "Daria Dugina neden öldürüldü?" isimli belgeselde konuşan Dugin, "Bir hata yoktu. Hedef kızımdı. Onu öldürmek için her şeyi yaptılar" dedi.

FİKİRLERİNDEN DOLAYI SUİKASTE UĞRADI

Kızının Rusya'yla ilgili siyasi fikirleri yüzünden hedef alındığını söyleyen Dugin "Güçlü devlet fikrini savunuyordu" dedi. Rusya'nın Ukrayna işgaline destek veren Dugin, suikastın sorumlusunun Ukrayna olduğunu yineledi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...