Putin'in 'Gurur eserimiz' dediği Kırım Köprüsü'ne saldırıda yeni detay! Alman subayların ses kayıtları ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Putin'in 'Gurur eserimiz' dediği Kırım Köprüsü'ne saldırıda yeni detay! Alman subayların ses kayıtları ortaya çıktı

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rusya tarafından inşa edilen Kırım Köprüsü'ne gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Alman subaylarının ses kayıtları ortaya çıktı. Ses kaydında Alman subayların saldırıyı istişare ettiği öğrenildi. Alman tarafı iddialara sessiz kalırken Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "Batı'nın Rus halkına karşı yürüttüğü hibrit savaş tüm hızıyla sürüyor" diye tepki gösterdi.

Rusya-Almanya arasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Gurur eserimiz" dediği ve dünyanın en iyi korunan köprüsü olan Kırım Köprüsü krizi yaşanmaya devam ediyor. Rusya'dan gelen son açıklamalar, Almanya'nın Kırım Köprüsü'ne gerçekleştirilen saldırıdaki rolüne ilişkin yeni ayrıntıları ortaya koydu.

Sputnik'in aktardığına göre, Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Alman ordusundan üst düzey subayların Kırım Köprüsü'ne saldırıyı istişare ettiği ses kaydının deşifresini yayınladı.

İŞTE SES KAYDININ DEŞİFRESİ

Simonyan'ın yayınladığı deşifrede üst düzey Alman subayların Kırım Köprüsü'ne uzun menzilli Taurus füzeleriyle saldırmayı planladığı belirtildi.

Deşifre metnine göre Kırım Köprüsü'ne yönelik saldırıyla ilgili görüşmede yer alan Alman Hava Kuvvetleri eğitmeni, 100 Taurus füzesinin iki parti halinde Kiev'e nakledilmesini önerdi.

Alman subaylar, Dassault Rafale savaş uçağıyla Taurus füzelerini kullanarak saldırı düzenleme olasılığını tartışırken bir askeri yetkili, Taurus füzelerinin Ukrayna'ya teslim edildikten sonra 8 ay içinde kullanıma hazır olacağına dikkat çekti.

Alman Hava Kuvvetleri Komutanlığı Operasyon ve Tatbikat Daire Başkanı Graefe, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Müfettişi Gerhartz ve Uzay Kuvvetleri Komutanlığı Hava Harekat Merkezi yetkilileri Fenske ve Frostedt'in katıldığı konuşmanın 19 Şubat'ta gerçekleştiği görüldü.

Fenske, "Köprünün yıkılmasıyla ilgili bir şey daha söylemek istiyorum. Bu konu üzerinde yoğun bir şekilde çalıştık ve ne yazık ki köprünün boyutundan dolayı piste benzediği sonucuna vardık. Dolayısıyla 10 hatta 20'den fazla füze gerekebilir" derken bu sayıda füzeyle yapılacak saldırının köprüde sadece delik açacağını ve hasar oluşturacağını, köprüyü yıkamayacağını söyledi.

Gerhartz, konuşma sırasında "Ukrayna'nın her şeyi kendi başına yapabileceğine güvenebilir miyiz?" sorusunu yöneltti. Fenske de, 21 Şubat'ta Ukrayna'ya gideceğini anımsatarak şunları söyledi:

"IABG ve NDK'dan bilgi almak için Kiev'de ekipman bulundurma konusunu dikkatle düşünmeliyiz. Bunu onlara sağlamalıyız, bu nedenle 21 Şubat'ta oraya uçmam gerekiyor, her şeyi en iyi şekilde planlamamız gerekiyor, Storm Shadow meselesindeki gibi olmamalı."

Alman subayların saldırıyı 'Berlin'i çatışmanın tarafı yapmayacak şekilde' planlamak için uygun bir yöntem bulmaya çalıştığı görüldü.

ALMANYA SESSİZ

Almanya Savunma Bakanlığı'ndan Sputnik'e yapılan açıklamada, "İlkesel olarak basında çıkan haberleri ve içeriklerini yorumlamadığımızı lütfen unutmayın" denildi.

RUSYA'DAN TEPKİ

Almanya'nın Kırım Köprüsü'ne yönelik saldırı planına Telegram hesabından tepki gösteren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Batı'nın Rus halkına karşı yürüttüğü hibrit savaş tüm hızıyla sürüyor" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...