Roma'da kritik toplantı! ABD ve Çin Ukrayna savaşını görüştü

Düzenleyen:
Roma'da kritik toplantı! ABD ve Çin Ukrayna savaşını görüştü

DÜNYA Haberleri

ABD'li ve Çinli üst düzey yetkililer, İtalya'nın başkenti Roma'da görüştü. Toplantıda Rusya-Ukrayna savaşı "kapsamlı bir şekilde" ele alındı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Komitesi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Yang Cieçı, İtalya'nın başkenti Roma'da bir araya geldi.

İki ülke arasındaki iletişim kanallarının açık tutulması konusunda Sullivan ve Yang mutabık kaldı. İkili, ABD-Çin ilişkisindeki konuların yanı sıra Ukrayna-Rusya savaşını da geniş şekilde ele aldı.

Beyaz Saray, söz konusu toplantının, ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping arasında 15 Kasım 2021'de gerçekleştirilen video konferans görüşmesinin devamı niteliğinde olduğuna belirtti..

DAHA ÖNCE DE GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Sullivan ve Yang, 10 Mart 2021'de ABD'nin Alaska eyaletine bağlı Anchorage şehrinde, 6 Ekim 2021'de ise İsviçre'nin Zürih'te görüşmüştü. Bunun öncesinde Financial Times gazetesinde, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Rusya'nın Çin'den askeri yardım talebi bulunduğu haberinin çıkmasına Çin tepki göstererek, ABD’yi "dezenformasyon yapmakla" suçlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...