Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Rus bakandan 'vur' emri: Hedef Batı'nın verdiği silahlar

Rus bakandan 'vur' emri: Hedef Batı'nın verdiği silahlar

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş devam ederken, Rusya Savunma Bakanı saldırıda Batı tarafından Ukrayna’ya sağlanan füze ve silahların vurulmasına öncelik verilmesi emrini verdiğini duyurdu.

Kaydet
a- | +A

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişimi 5 aydır devam ediyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’dan çarpıcı bir açıklama geldi. Şoygu Ukrayna’ya gönderilen füze ve silahların vurulması emrini verdi.

Rus ordusunun 24 Şubat’ta işgal girişimine başladığı Ukrayna’da çok sayıda bölgede çatışma yaşandı. Batı’lı ülkeler Rusya’yı durdurmak için yaptırımlar uyguladı. Yaptırımlara karşı Rusya’dan gelen doğal gaz hamlesi ise Avrupa’yı zor durumda bıraktı. Avrupa şimdiden bu kışı zor geçireceği için rus gazına alternatif aramaya başladı.

Rus bakandan 'vur' emri: Hedef Batı'nın verdiği silahlar
Başlık ResmiRus bakandan 'vur' emri: Hedef Batı'nın verdiği silahlar
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, saldırıda Batı tarafından Ukrayna’ya sağlanan füze ve silahların vurulmasına öncelik verilmesi emrini verdiğini duyurdu.

Reuters’ta yer alan habere göre, Rusya Savunma Bakanı Şoygu, batı tarafından Ukrayna’ya sağlanan silahların yok edilmesi için öncelik verme emri verdi. Savunma bakanlığından yapılan açıklamada, Putin'in en yakın müttefiklerinden Şoygu’nun Ukrayna'da savaşan Vostok grubunu denetlediği belirtildi.

Bakanlık, Şoygu’nun "komutanlara düşmanın uzun menzilli füze ve topçu silahlarına öncelik verme talimatı verdiğini" söyledi ve bu silahların Rus kontrolüne geçen Donbas’taki yerleri ve buğday tarlalarını bombalamak ve buğday tarlaları ile tahıl depolama silolarını kasten ateşe vermek için kullanıldığını açıkladı.

Batı’lı devletler ve ABD Ukrayna’ya karşı başlatılan işgalden bu yana Ukrayna’ya silah yardımında bulundu. Kiev yönetimi, Batı’dan tedarik edilen birçok çoklu fırlatma roket sistemini kullanarak 30 lojistik ve mühimmat merkezine bir dizi saldırı gerçekleştirdi.

BAKMADAN GEÇME
Savunma Bakanı Şoygu, Putin
HABER

Savunma Bakanı Şoygu, Putin'e bildirdi: Mariupol ele geçirildi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.