Rusya intikam peşine düştü! Binlerce kişi sığınaklara kaçtı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya intikam peşine düştü! Binlerce kişi sığınaklara kaçtı

DÜNYA Haberleri

Rus ordusu, Ukrayna'nın başkenti Kiev dahil olmak üzere çeşitli bölgelerine 24 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenledi.

Rus ordusu, Ukrayna'nın başkenti Kiev dahil olmak üzere çeşitli bölgelerine 24 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenledi. Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın yılın başından bu yana Kiev'e düzenlediği en yoğun hava saldırısı ile mücadele ettiklerini açıklarken, halk metro istasyonlarına sığındı. Odessa'ya fırlatılan Rus İHA parçaların üzerinde ise "Moskova için" ve "Kremlin için" yazılı mesajlar görüldü. Rusya’nın şiddetli saldırıları, Kremlin'in Ukrayna’yı Putin’e suikast girişimi düzenlemekle suçlamasının ardından geldi. Öte yandan, Rusya'daki militan gruplarla bağlantılı eski bir Rus milletvekili, Kremlin'e yapıldığı iddia edilen İHA saldırısının Ukrayna ordusunun değil Rus partizanların işi olduğunu öne sürdü.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine İHA'larla saldırı gerçekleştirdiği belirtildi. Saldırıda toplam 24 adet "Şahid-136/131" İHA'nın kullanıldığı ifade edilen açıklamada, Ukrayna hava savunma kuvvetlerince 18 İHA'nın havada imha edildiği bilgisi verildi.

Kiev Askeri İdaresinden yapılan yazılı açıklamada ise Rus ordusunun sabah erken saatlerinde Kiev'e İHA saldırısı düzenlediği belirtilerek, "Rusya, bu yılın başından bu yana Kiev'e en yoğun hava saldırısını düzenledi." denildi. Başkente yönelik fırlatılan tüm İHA'ların imha edildiği kaydedilen açıklamada, Kiev'de bir konutun üstünde İHA'nın parçalarının bulunduğu belirtildi.

ODESSA'YA DÜŞEN İHA PARÇALARINDA MESAJLAR

Ukrayna ordusuna göre Odessa'ya fırlatılan Rus İHA parçalarının üzerinde "Moskova için" ve "Kremlin için" yazılı mesajlar görüldü. Ukrayna Güney Komutanlığı tarafından yayınlanan fotoğraflarda, İHA'ların iki kuyruğuna yazılan mesajlar yer aldı.  etkililer, bu mesajların "saldırının nedenini" gösterdiğini söyledi. Ukrayna Güney Komutanlığı'na göre Odessa'ya 15 adet Shahed-131/136 model İHA fırlatıldı ve bunlardan 12'si hava savunma güçleri ve mobil ateş grupları tarafından imha edildi.  Diğer üçü ise bir eğitim kurumunun yatakhanelerini vurdu.

HALK METRO İSTASYONLARINA SIĞINDI

Bununla birlikte, Kiev'de halk İHA saldırından korunmak için metro istasyonlarına sığındı. Ukraynalılar, metro istasyonlarında vakirt geçirnek için ders çalıştı, kitap okudu ve müzik dinledi.

RUSYA'DA BİR İHA SALDIRISI SONUCU YANGIN ÇIKTI

Rus haber ajansı TASS'ın haberinde, Rusya'nın Krasnodar bölgesinde bulunan "İlsky Petrol Rafinerisi'nin" rezervuarında yangın çıktığı belirtildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...