Rusya: Karabağ Azerbaycan toprağıdır! Barış Gücü'nün geleceğini Bakü ile görüşeceğiz...

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Rusya: Karabağ Azerbaycan toprağıdır! Barış Gücü'nün geleceğini Bakü ile görüşeceğiz...

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kremlin sözcüsü Peskov, Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu belirterek, bölgedeki Rus Barış Gücü'nün varlığını Bakü ile görüşeceklerini ifade etti. Peskov, İsrail-Filistin geriliminde Rusya'nın çözüm taraftarı pozisyonunda olduğunu vurguladı ve "Çatışmanın taraflarıyla temasımızı sürdürüyoruz." dedi.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da 24 saat süren askeri operasyonu sonrasında bölgedeki Ermeni silahlı ayrılıkçılar, silah bıraktıklarını duyurdu. Karabağ’da yaşanan bu gelişme bölgede çatışmasızlık ortamını sağlamak için bulunan Rus Barış Gücü personelinin varlığının da sorgulanmasına neden oldu.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, haftalık basın toplantısında Karabağ’daki Rus Barış Gücü’nün geleceğiyle ilgili soruları cevaplandırdı. Rus askerlerinin fiili ve hukuki olarak Azerbaycan topraklarında bulunduğuna dikkati çeken Peskov, bunu Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan tarafından da bilindiğini dile getirdi.

Peskov sözlerine devam ederek, "Onların daha sonraki kalış rejimi ve ilgili tüm yöntemlere gelince o zaman bu elbette Azerbaycan tarafıyla görüşülecek." ifadesini kullandı.

Rusya’nın Ermenistan ile de temaslarını sürdüreceğini kaydeden Peskov, Paşinyan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in son yaptığı telefon görüşmesinde, Rus güçlerinin yeniden konuşlandırılmasıyla ilgili olarak konuşulmadığını kaydetti.

Rusya: Karabağ Azerbaycan toprağıdır! Barış Gücü'nün geleceğini Bakü ile görüşeceğiz...

"RUSYA, ÇATIŞMANIN TARAFLARIYLA TEMASI SÜRDÜRÜYOR"

Peskov, gazetecilerin, “Diğer bazı ülkeler gibi HAMAS’ı terör örgütü olarak tanıyacak mısınız?” sorusuna “Çatışmanın taraflarıyla temasımızı sürdürüyoruz. Hem orada hem de diğer yerde Rus vatandaşları var. Bizim için Rus vatandaşlarının kaderi, bir numaralı önceliğimiz. Rusya, durumu dikkatli bir şekilde analiz ediyor. Çözüm sürecine katılma potansiyeli olan bir ülke olarak Rusya, pozisyonunu koruyor.” yanıtını verdi.

İsrail-Filistin meselesinde, Rusya’nın rolüyle ilgili Peskov, şunları kaydetti:

"Gerçek çözümde, Rusya'nın rolü hakkında konuşmak için henüz çok erken çünkü çatışma, sıcak savaş aşamasında. Durum endişe verici, potansiyel olarak çok tehlikeli ve insani sonuçlar da dahil olmak üzere tehlikeli. Terör saldırılarını durdurmamız gerekiyor. Orantısız güç kullanımını durdurmamız gerekiyor. Gazze'de halkın asgari ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...