Rusya sayı vermeden açıkladı: Karabağ’da Rus askerlerine saldırı!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Rusya sayı vermeden açıkladı: Karabağ’da Rus askerlerine saldırı!

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Karabağ'da Ermeni güçlere yönelik antiterör operasyonu başlatan Azerbaycan, 24 saat içinde zaferini ilanı ederken, Rusya Savunma Bakanlığı'ndan kritik bir açıklama geldi. Rusya, bölgede barış gücü olarak bulunan Rus askerlerine yönelik bir saldırı düzenlendiğini belirterek, saldırıda kaç askerin ölüğünü ya da saldırıyı kimin yaptığını paylaşmadı.

Azerbaycan, Karabağ'da Ermeni silahlı güçlere yönelik antiterör operasyonu düzenlerken, 24 saatin sonunda zafer ilanı geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, zafer konuşmasında "Karabağ Azerbaycan toprağıdır. Bunu tüm dünya böyle biliyor, Ermenistan da kabul edecektir. Düşman bizim gücümüzü iyi bilir" diyerek nokta koydu.

Öte yandan Aliyev zafer konuşması yaparken, Karabağ’da Rus Barış Gücü devriyesine bir saldırı düzenlendi.

SALDIRIYI RUSYA DUYURDU

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Dzhanyatag köyü bölgesindeki gözlem noktasından dönen Rus Barış Gücü birliğinin bulunduğun araca silahlı saldırı düzenlendiği aktarılarak, saldırıda araçta bulunan askerlerin hayatını kaybettiğini duyuruldu.

Rusya sayı vermeden açıkladı: Karabağ’da Rus askerlerine saldırı!

Saldırı sonrası Rus ve Azerbaycan tarafların olay yerinde çalışma yürüttüğü aktarılan açıklamada, “Soruşturma makamlarının Rus ve Azerbaycanlı temsilcileri, olayın tüm koşullarını açıklığa kavuşturmak için olay yerinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı.

Saldırıda kaç askerin hayatını kaybettiğine ilişkin bilgi paylaşılmadı.

AZERBAYCAN’DAN RUSYA’YA TAZİYE MESAJI

Rusya Savunma Bakanlığı’nın ardından açıklama yapan Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise, olayla ilgili soruşturmanın Azerbaycan ve Rusya'nın ilgili makamlarının işbirliği içinde yürütüldüğünü aktararak, “Rusya Savunma Bakanlığı liderliğine, Rus Barış Gücü Komutanlığına, ölen askerlerin ailelerine ve yakınlarına en derin başsağlığı dileklerimizi iletiyor ve sabır diliyoruz” denildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...