Rusya, Zelenski'nin Kırım'daki yazlık evine el koydu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya, Zelenski'nin Kırım'daki yazlık evine el koydu

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın ilhak ederek bölgeye atadığı Kırım yönetimi, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin 2013 yılında aldığı Kırım'daki tatil evi dahil olmak üzere 57 mülke, el koydu. Yönetim, bu mülklerin satılmasının planladığını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş bir yılı aşan süredir devam ederken, Moskova yönetimi bölgede, 4 bölge için daha ilhak kararı vermişti. 2014 yılında Rusya tarafından yasadışı şekilde ilhak edilen Kırım’da da Moskova ylönetimi yeni kararlar alıyor. 

Kırım’ın Rusya tarafından atadığı lider, yerel yasama organının Ukraynalı tanınmış kişilere ait 57 mülkü ‘kamulaştırma’ kararı aldı ve bu kadar Ukrayna lideri Zelenskiy çiftine kadar uzanıyor. Zelenskiy’nin çifti eşi Olena Zelenska adına, 2013 yılında, Kırım’ın sahil prestijli sahil kasabası Livadia’da üç odalı ve bir çatı dairesi satın aldı ancak ilhak nedeni ile orada hiç yaşayamadılar.  

The Telegraph’ın haberine göre, Sergey Aksyonov, "Kırım, Olena Zelenska'nın dairesi de dahil olmak üzere bir dizi mülke el koydu. Kırım haklarını geri kazanacak" dedi ve Zelenski'nin eşinin adına kayıtlı dairesine atıfta bulundu. "Rusya'nın düşmanları Rus Kırım'ında para kazanamayacaklar" dedi. 

Zelenskiy, devlet başkanı olduğu 2019 yılına kadar ülkesinde en popüler komedyen ve bir TV yapım şirketine ortaktı. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...