Rusya’dan çarpıcı nükleer füze kararı! Moskova Satan 2 için harekete geçti

Düzenleyen:
Rusya’dan çarpıcı nükleer füze kararı! Moskova Satan 2 için harekete geçti

DÜNYA Haberleri

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta kayıplar gittikçe artıyor. Avrupa ve ABD’nin aldığı yaptırım kararları da Rusya’yı durdurmaya yetmedi. Moskova yönetimi aldığı son kararla adeta Batı’ya savaş açtı. Yapılan açıklamada nükleer başlık taşıyabilen Satan 2 füzesinin sonbaharda konuşlandıracağı açıklandı. İngiltere büyüklüğünde bir alanı haritadan silebilen füzenin menzili içerisinde ABD'de de yer alıyor.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş gerginliği Avrupa’ya sıçramış durumda. Moskova tarafından alınan son karar ise bu gerginliği artıracak gibi. Rusya tarafından yapılan açıklamada sonbaharda ABD'yi vurabilecek kapasitedeki nükleer füzelerini test edeceği açıklandı.

RUSYA’DAN NÜKLEER FÜZE HAMLESİ 

New York Post'ta yer alan habere göre, Roscosmos uzay ajansı başkanı Dmitry Rogozin Satan 2 adı verilen füzeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Rogozin yaptığı açıklamada, füzelerin Moskova'nın yaklaşık 3 bin kilometre doğusundaki Krasnoyarsk bölgesindeki Sibirya kasabası Uzhur'da konuşlandırılacağını söyledi.

İngiliz basını füzelerin söz konusu bölgeye sonbaharda konuşlandıracağını duyurdu.

ATOM BOMBALARINDAN 2000 KAT DAHA GÜÇLÜ 

Yer alan haberde, Rus ordusunun konuşlandıracağı 'RS-28 Sarmat' füzesinin İngiltere büyüklüğünde bir alanı tek seferde haritadan silebilecek kapasitede olduğu bilgisine yer verildi. Öte yandan Satan 2'nin ABD'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı atom bombalarından 2000 kat daha güçlü olduğu belirtiliyor.

Rusya’dan çarpıcı nükleer füze kararı! Moskova Satan 2 için harekete geçti

İNGİLTERE’Yİ YOK EDEBİLİR 

Aynı zamanda füzenin en az 10 nükleer başlığa ev sahipliği yapabileceği de gelen bilgiler arasında. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gözü gibi koruduğu 'Satan 2' füzeleri Rusya'nın başkenti Moskova'dan fırlatıldığında İngiltere'nin başkenti Londra'ya ulaşabilecek menzile de sahip.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...