Rusya'dan Finlandiya'ya misilleme: 9 diplomat sınır dışı edilecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya'dan Finlandiya'ya misilleme: 9 diplomat sınır dışı edilecek

DÜNYA Haberleri

Finlandiya hükümetinin Rus diplomatları sınır dışı etmesi sonrası Rusya'dan misilleme geldi. Rusya, 9 Finlandiyalı diplomatı sınır dışı edecek.

Moskova hükümetinden yapılan açıklamada, Finlandiyalı 9 diplomatının istenmeyen kişi ilan edildiğini ve sınır dışı etme kararının aldığını duyurdu.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Rusya, Finlandiya hükümetine misilleme olarak 9 diplomatı sınır dışı etme kararı aldı.

Rusya’dan Finlandiya’nın Rus diplomatları sınır dışı etme kararına 1 ay sonra misilleme geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Moskova Büyükelçiliği ve St. Petersburg Başkonsolosluğu'ndaki 9 Finlandiyalı diplomatın istenmeyen kişi ilan edildiği ve sınır dışı edileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Finlandiya’nın “çatışmacı” politikalarına yanıt olarak 1 Ekim’den itibaren St. Petersburg Başkonsolosluğu’ndaki faaliyetlerinin durdurulacağı ifade edildi.
Finlandiya, 6 Haziran’da Rusya’nın Helsinki Büyükelçiliği'nde çalışan 9 Rus diplomatı casusluk faaliyetlerinde bulunduğu gerekçesiyle sınır dışı etme kararı almıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...