Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Rusya'dan Mescid-i Aksa açıklaması

Rusya'dan Mescid-i Aksa açıklaması
Fotoğraf Başlığı Rusya'dan Mescid-i Aksa açiklamasi

Rusya, Mescid-i Aksa'da yaşanan gerilimle ilgili İsrail ve Filistin'e itidal çağrısında bulundu.

Kaydet
a- | +A
Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Doğu Kudüs ve Mescid-i Aksa arazisinde durumun daha da kötüleşmemesi ve gerginliklerin çatışmaya dönüşmemesi için hem İsrail'in hem de Filistin'in acil adımlar atması gerektiği bildirildi. Düşünülmemiş adımların çok kötü sonuçlar doğurabileceğinin belirtildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Kutsal mekanlarda istikrar korunmalı ve çatışma doğuracak bireysel hareketlerden kaçınılmalıdır. Kudüs civarındaki kutsal mekanlarda huzurun bozulması, Filistin sorununda adil çözüm şanslarını azaltacak, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da durumun daha da kötüleşmesine katkı yapacak."
Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.
Gerginlik pazar gününden bu yana devam ederken dün sabah İsrail askerleri postallarıyla Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.