Rusya’dan Türkiye’ye uyarı: Ukrayna mayınlarının hala sürüklenme tehdidi var

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Rusya’dan Türkiye’ye uyarı: Ukrayna mayınlarının hala sürüklenme tehdidi var

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya mayın tehlikesi için Türkiye’yi uyardı. Türkiye tarafından tespit edilen 2 mayının etkisiz hale getirildiğini söyleyen Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna’ya ait mayınların hala Karadeniz’de sürüklenme riskinin bulunduğunu açıkladı.

Ukrayna’nın Rus gemileri için Karadeniz’e döşediği mayınlar tehlike saçmaya devam ediyor. Fırtına sonucu çıpalarından kurtularak Türkiye’nin karasularına kadar gelen iki mayın panik yaşattı. Balıkçılar tarafından tespit edilen mayınlar SAS timleri tarafından etkisiz hale getirildi. Konu ile ilgili konuşan emekli Tuğgeneral Dr. Özgür Tör, önümüzdeki haftalarda daha çok mayınla karşılaşabileceğimizi söyleyerek bir mayının bile büyük bir tehlike oluşturduğunu vurgulamıştı.

“SİVİLLER TEHDİT EDİYOR”

Ukrayna’nın döşediği mayınların sayısı bilinmezken Rusya’dan uyarı geldi. Rusya Ulusal Savunma Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev düzenlediği basın toplantısında, Türk uzmanlar tarafından tespit edilen 2 mayının etkisiz hale getirildiğini hatırlatarak  “Türkiye tarafı, İstanbul Boğazı'nda ve Karadeniz’de Bulgaristan sınırı yakınında bu türden iki mayını tespit etti. Sadece şans eseri ve Türk uzmanların dikkati ve yüksek profesyonelliği sayesinde mayınlar tespit edilerek etkisiz hale getirildi. Boğazlardan geçen gemiler zarar görmedi. Çıpalarından kopan Ukrayna mayınları Karadeniz'de sivil seyrüseferi tehdit ediyor” dedi.

BOMBALAMA TEHDİDİ VE MAYIN RİSKİ

Karadeniz’de yaşanan gerilimden dolayı Ukrayna’yı suçlayan Mizintsev, Ukrayna tarafından 60’tan fazla yük gemisinin de limanlarda rehin tutulduğunu savunarak, “Rusya’nın tüm çabalarına rağmen Ukrayna tarafı limanlarında 60'tan fazla yabancı gemiyi tutmaya devam ediyor. Kiev tarafının iç sularda ve karasularında oluşturduğu bombalama tehdidi ve mayınların oluşturduğu risk nedeniyle gemiler limanlardan ayrılamıyor” ifadelerini kullandı. Türkiye’de görülen 2 mayının ardından Romanya’da da bir mayın ortaya çıkmıştı. Romanya Donanması, Capu Midia bölgesi açıklarında tespit edilen mayının imha edildiğini duyurmuştu.

                                        

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...