Rusya'dan Belarus sınırındaki Ukrayna şehrine füze saldırısı: 5 ölü, 37 yaralı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Rus ordusu, Ukrayna’nın Belarus sınırında bulunan Çernihiv kentine füze saldırısı düzenledi. Ukrayna İçişleri Bakanlığı, saldırıda 5 kişinin öldüğünü, 37 kişinin de yaralandığı duyurdu. Saldırı esnasında İsveç’te bulunan Zelenski, saldırıyı Rus terörü olarak tanımladı.

Rus ordusu, Ukrayna’ya yönelik son dönemin en kanlı füze saldırısını düzenledi. Ukrayna İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna'nın kuzeyinde Belarus sınırında yer alan Çernihiv kentine düzenlediği füze saldırısı nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiği, 37 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

Belarus sınırındaki şehirdeki saldırıyla ilgili açıklamada, Füzenin bir meydana isabet etmesi sonucu 5 kişinin öldüğü, 11’i çocuk olmak üzere 37 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ukrayna Devlet Acil Servisi'nden yapılan açıklamada, saldırıda meydanda bulunan tiyatro ve üniversite binasında büyük hasar gördüğü kaydedildi.

Saldırı sonrasını ait görüntülerde, çok sayıda aracın da hasar gördüğü dikkat çekiyor.

"RUS TERÖRÜNE KARŞI DÜNYAYI BİRLEŞTİRMELİYİZ"

Saldırı esnasında İsveç'e çalışma ziyaretinde bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Bir Rus füzesi şehrin tam merkezine, Çernihivimize isabet etti. Bir meydan, bir üniversite, bir tiyatro. Rusya'nın acı ve kayıp gününe dönüştürdüğü sıradan bir Cumartesi. Ölü ve yaralılar var. Sevdiklerini kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Rus terörüne karşı dünyayı birleştirmek için daha fazlasını yapalım. Yaşamın kazanması için Rusya'nın bu savaşı kaybetmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA - Türkiye Gazetesi

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...