Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Seyahat acentesinden pes dedirten 'hata': Şifa aramaya gittikleri kaplıca 'yapay zeka' çıktı

Seyahat acentesinden pes dedirten 'hata': Şifa aramaya gittikleri kaplıca 'yapay zeka' çıktı
Başlık ResmiSeyahat acentesinden pes dedirten hata: Şifa aramaya gittikleri kaplıca yapay zeka çıktı

Bir seyahat acentası, Avustralya’nın en iyi kaplıcalarını listelediği bir yazıda, Tazmanya’daki 'Weldborough Kaplıcaları'nı dördüncü sırada gösterdi. Söz konusu içeriği görüp Tazmanya'ya akın eden turistler, gördükleri karşısında şaşkına döndü. Çünkü bölgede söz konusu kaplıcaların olmadığı, fotoğrafın ise yapay zeka tarafından üretildiği tespit edildi.

Kaydet
|

Avustralyalı şirketi , sitesinde Avustralya’nın en iyi kaplıcalarının listelendiği bir yazı yayımladı. 4. sıraya Tazmanya'daki 'Weldborough Kaplıcaları'nı koyan şirket, burayı 'sakin bir sığınak' olarak tanımlayarak, sağlıklı kamplar yapmak ve Tazmanya’nın en bakir kaplıcalarını deneyimlemek isteyenler için mükemmel bir fırsat olarak değerlendirdi.

Söz konusu içeriği gören yüzlerce turist, 'Weldborough Kaplıcaları'nı görmek için yollara düştü ancak gerçek kısa süre içinde ortaya çıktı. Bölgede herhangi bir kaplıca bulunmadığı, yayımlanan görselin tarafından üretildiği tespit edildi.

Seyahat acentesinden pes dedirten hata: Şifa aramaya gittikleri kaplıca yapay zeka çıktı
Başlık ResmiSeyahat acentesinden pes dedirten hata: Şifa aramaya gittikleri kaplıca yapay zeka çıktı

İNSANLAR AKIN ETMEYE BAŞLADI

Weldborough’daki otelin sahibi Kristy Probert, var olmayan bir yerle ilgili telefonlar almaya başlayınca duruma anlam veremediğini söyledi. Bölgenin oldukça ıssız olduğuna dikkat çeken Probert, "Başlangıçta sadece birkaç telefon geliyordu. Sonra insanlar akın akın gelmeye başladı." diye konuştu.

"NE YAZIK Kİ BÖYLE BİR YER YOK"

Olayın ardından küçük bir araştırma yapan Probert, durumun gizemini çözerek Tasmania Tours yetkilileri ile görüştü. 21 Ocak'ta sosyal medya üzerinden paylaşım yapan otel sahibi, "Ne yazık ki Weldborough Kaplıcaları diye bir yer olmadığını doğrulayabilirim" ifadelerinde bulundu.

Turizm acentasının yetkililerinden Scott Hennessy olayın ardından ABC'ye verdiği demeçte, yapılan hayatı kabul etti. Normalde tüm içerikleri yayından önce kontrol ettiğini söyleyen Hennessy, söz konusu yazı yayımlandığında yurt dışında olduğunu belirtti. Hennessy, içerik üretiminin bir kısmını dışarıdan aldıklarını ve bunun bazen ciddi hatalara yol açabildiğini söyledi.

Olayın ardından yapay zekâ tarafından üretilen tüm içerikler şirketin sitesinden kaldırıldı. Hennessy, "Biz bir dolandırıcı değiliz." dedi.

ÖNERİLEN HABERLER
Trump’tan ülkesinin bakanlığına 10 milyar dolarlık dava
DÜNYA

Trump’tan ülkesinin bakanlığına 10 milyar dolarlık dava

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Tasmanya Kaplıcalar yapay zeka Haber Hatalar Seyahat Tasmania Tours Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.