Singapur’da esrar kaçakçılığıyla suçlanan kişi idam edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Singapur’da esrar kaçakçılığıyla suçlanan kişi idam edildi

DÜNYA Haberleri

Dünya'nın en katı uyuşturucu ile mücadele kurallarına sahip olan Singapur’da, esrar kaçakçılığından suçlu bulunan 46 yaşındaki Tangaraju Suppiah isimli bir kişinin idam edildiği duyuruldu.

Uyuşturucu ile mücadele birçok ülkede devam ederken bu konu dünyanın en önemli sorunu halinde gelmiş durumda. Ancak bazı ülkeler uyuşturucu kullanımı, satışı vb. söz konusu olduğu durumlarda acımıyor. BBC’nin haberine göre, dünyanın en katı uyuşturucuyla mücadele yasalarından birine sahip Singapur’da, Suppiah adındaki kişi, esrar kaçakçılığı ve uyuşturucu trafiğini yönettiği suçlamalarıyla idam edildi.

KANITLAR ZAYIF DİYE İDAMA KARŞI ÇIKILDI

Savcılık iddianamesinde, Suppiah’ın esrar dağıtanlar tarafından kullanılan iki telefon hattıyla bağlantılı olduğu ve uyuşturucu trafiğini yönettiği kaydediliyor. Suppiah’ın idamına, savcıların mahkemeye sundukları kanıtların zayıf olduğunu ileri sürerek başta ailesi olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları ve aktivist gruplar karşı çıkmıştı.

Yetkililer, itirazların yersiz olduğunu, yargı sürecinin tamamlandığını ve idam kararının kesinleştiğini belirtmişti.(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...