Sokaklar alev alev: Fransa'dan bir ölüm haberi daha geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sokaklar alev alev: Fransa'dan bir ölüm haberi daha geldi

DÜNYA Haberleri

Fransa'nın Nanterre kentinde 27 Haziran'da Nael M. isimli genç sürücünün polisin açtığı ateşte hayatını kaybetmesinin ardından bu gece de birçok kentte protestolar devam ediyor. Saint-Denis kentinde kundaklanan araçlara müdahale eden 24 yaşındaki genç itfaiyeci hayatını kaybetti.

Fransa'da polisin bir genci vurmasıyla patlak veren protestoların 7. gününde 157 kişinin gözaltına alındı. Fransa İçişleri Bakanlığının açıkladığı verilere göre, gece düzenlenen gösterilerde ülke genelinde 157 kişi gözaltına alındı ve 3 polis ve jandarma yaralandı. 

İTFAİYE ÇALIŞANI HAYATINI KAYBETTİ

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gece Saint-Denis kentinde kapalı otoparkta birçok aracın ateşe verildiğini kaydetti. Saint-Denis kentinde kundaklanan araçlara müdahale eden 24 yaşındaki itfaiyeci hayatını kaybetti. Bakan Darmanin itfaiyecinin ölümü sonrası ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Bakan Darmanin yaptığı açıklamada “Paris İtfaiyesi Onbaşı Şefi, ekip arkadaşlarının çok hızlı müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Seine-Saint-Denis’te çıkan yangını söndürürken hayatını kaybeden Paris İtfaiye Teşkilatının Onbaşı Şefi’nin ailesine ve meslektaşlarına taziyelerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

PROTESTOLAR ÜLKE GENELİNE YAYILDI

Fransız polisi 27 Haziran'da Nanterre'de, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael M'yi öldürmüştü. Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı. 17. yaşındakli genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti. Öte yandan Paris, Marsilya, Lyon ve birçok kentte düzenlenen protestolarda talan ve yağmalama olayları yaşanmış, 10 kadar kentte saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Sokaklar alev alev: Fransa'dan bir ölüm haberi daha geldi

YÜZLERCE SIFIR ARAÇ ATEŞE VERİLDİ

Günlerdir sokaklarda büyüyerek devam eden protestolar artık talan noktasına geçti. Marsilya kentinde göstericiler sıfır araçların bulunduğu otoparkı ateşe verdi, arabalar ise yanarak kullanılamaz hale geldi. Meydana gelen yangın saatler sonra söndürüldü. Yangın sonrasında yüzlerce sıfır araçlar kullanılamaz hale geldi.  (Kaynak: Anadolu Ajansı)

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...